Veteraan Rex zoekt baas met ervaring

Asielhond Rex

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Rex! 

Rex is een ontzettend lieve, wat oudere Mechelse Herder van bijna dertien jaar. Hij is slim, vastberaden, lief, knuffelig, speels en altijd blij. Wat wil je nog meer in een hond?

Een echte veteraan

Zoals op de foto’s te zien is, is Rex een echte veteraan. Zijn oor mist een paar flinke stukken en ook zijn flank is niet meer zo onbeschadigd als dat die ooit was. Een aanrijding met een auto en een aanval door een Pitbull hebben ervoor gezorgd dat deze lieve man er uitziet als een vechtersbaas. Niets is echter minder waar! Rex is namelijk een gezellige kerel die graag aandacht krijgt.

Door dit verleden is het wel mogelijk dat hij soms wat gespannen raakt als er een auto vlak langs hem rijdt – hij zal drukke wegen graag ontwijken samen met zijn nieuwe baas. Ook Pitbulls ziet Rex helaas niet meer zo zitten, maar hij zal niet direct in de aanval gaan.

De vervelende ervaringen hebben hem niet minder vertrouwend naar mensen gemaakt en hij zal je met totale toewijding veel (natte) kusjes geven. Hij is altijd blij om mensen te zien en krijgt geen genoeg van knuffels. Als je met zijn lievelingsballetje gooit, gaat hij deze graag voor je halen. Dit spelletje vindt hij buitengewoon leuk. Misschien zelfs nog leuker dan knuffelen!

Gezocht: baasje met Herder-ervaring

Rex is wel een typische Mechelse herder en heeft ook op zijn leeftijd nog genoeg beweging en uitdaging nodig. Zijn verzorgers in het asiel zoeken daarom een baasje dat ervaring heeft met dit ras. Veel nieuwe kunstjes zijn deze oudere meneer misschien niet meer aan te leren, maar vanwege zijn geweldige gedrag hoeft dat ook niet.

Wie geeft deze gezellige en blije man een fijn thuis? Neem contact op met Dierentehuis Den Bosch via info@dierentehuisdenbosch.nl of 073-6412417, en ga kennismaken met Rex.

Rex

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)