VanDrie Group uitgeroepen tot Dierenverschrikker van 2019

Ieder jaar nomineren wij personen en organisaties die het leven van dieren verstierd hebben. Zo'n 10.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit op de Dierenverschrikkers. Met 35 procent van de stemmen is kalfsvleesproducent VanDrie Group glansrijk verkozen tot de grootste veroorzaker van dierenleed van 2019.

De Nederlandse kalverhouderij, onder aanvoering van VanDrie, importeerde in 2019 een record van 900.000 kalveren uit het buitenland. Het kalfsvlees wordt weer geëxporteerd, maar het dierenleed en de mestproblemen blijven hier. De piepjonge kalfjes zijn slecht bestand tegen transport en worden vaak ziek door hun slechte weerstand. Daarnaast is het in een tijd waarin het ministerie pleit voor kringlooplandbouw onbegrijpelijk dat we juist steeds meer kalveren naar Nederland halen. Blijkbaar zijn mensen die hun stem uitbrachten het met ons eens: Het is tijd om te stoppen met dit onnodige dierenleed en de vervuiling van ons milieu.

Resultaten Dierenverschrikker 2019

De overige genomineerden gaan ook niet vrijuit. Zij hebben vanwege hun dieronvriendelijke praktijken en uitspraken ook vele stemmen in de wacht gesleept. De uitslag van de verkiezing ziet er als volgt uit:

 Genomineerden  Stemmen
 VanDrie Group   35%
 Vion varkens slachterijen   30%
 Farmers Defence Force  13%
 Hollandsche Manege     9%
 Politici op het Malieveld  9%
 Hollandsche Sint Bernard Club  4%

Vion varkens slachterijen

Zondag met Lubach liet miljoenen mensen zien hoe wreed varkens aan hun einde komen bij varkensslachter Vion. De verstikkingsdood door CO2-gas is zo gruwelijk en dieronterend dat mensen het niet konden aanzien. Velen besloten na deze uitzending om te stoppen met vlees eten. Het bewust toegebrachte leed leverde Vion 30% van de stemmen op.

Farmers Defence Force

Dit radicale boerencollectief ging in woord en daad zeer ver. Ze reden een provinciehuis binnen met een tractor. Wetenschappers werden geïntimideerd. Een politiebureau werd bezet. Ze vergeleken hun positie zelfs met de holocaust. Had een boerencollectief zich maar ooit zo boos gemaakt over dierenwelzijn. 'Animal Defence Force' was veel nobeler geweest, maar helaas horen we deze boze boeren nooit over hun dieren.

Hollandsche Manege

Bij deze manege in Amsterdam constateerden we een groot aantal misstanden. De paarden lopen er veel te weinig los en de ammoniakwaardes in de lucht waren ongezond hoog. Ondanks een debat in de gemeenteraad blijft deze zeer dieronvriendelijke situatie helaas voortduren.

Politici op het Malieveld

Woedende boeren domineerden eind dit jaar het debat en protesteerden op het Malieveld. Politici als Henk Bleker, Thierry Baudet en Geert Wilders schreeuwden de boze boeren naar de mond. In alle verhalen kwam niet één keer het lot van de miljoenen dieren in de vee-industrie ter sprake. Politici die hun achterban opstoken door de feiten te negeren, zijn geen leiders, maar opportunisten.

Hollandsche Sint Bernard Club

Deze rasvereniging negeert het schrijnende probleem van epilepsie bij Sint Bernard honden. Zo weigeren ze om directe familieleden met epilepsie uit te sluiten voor de fokkerij. Deze club speelt moedwillig met de levens en het welzijn van de honden, met enorm veel dierenleed tot gevolg.

Wil je op de hoogte blijven van ons werk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief
Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht