Ruwe diamant Legolas zoekt ervaren baas

legolas
Legolas is een grote kruising van inmiddels negen maanden oud. Zijn baasje heeft afstand van hem gedaan omdat de hond veel groter werd dan verwacht.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Legolas!

Legolas is een grote kruising van inmiddels negen maanden oud. Zijn baasje heeft afstand van hem gedaan omdat de hond veel groter werd dan verwacht.

Goede opvoeding nodig

Legolas vond al eerder een nieuw baasje, maar die bracht hem terug omdat hij ongewenst gedrag vertoonde. Legolas sprong bovenop tafels en gromde als hij werd gecorrigeerd. We weten niet hoe hij werd gecorrigeerd, dus misschien was zijn grommen wel een logische reactie daarop. Hij komt uit het buitenland, maar hij is prima gesocialiseerd. Legolas kijkt altijd even de kat uit de boom bij nieuwe mensen en hij kan in het begin wat afwachtend zijn. Hij is goed te paaien met een koekje en als hij je eenmaal kent dan houdt hij enorm van een knuffelsessie.

Hij moet nog wel wat dingetjes leren. Legolas kan nog niet zo goed alleen zijn dus dat moet rustig worden opgebouwd. Een bench vindt hij heel eng en daar raakt hij van in paniek. Een opvoeding zonder bench heeft dan ook de voorkeur voor Legolas. Daarnaast is hij helaas ook nog wagenziek.

Een ervaren baas gezocht

Legolas is een slimme, leergierige hond. Hij vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en hij kent al een hoop commando's. Deze slimmerik kan zelfs deuren open maken! Vanwege zijn jachtinstinct is het niet verstandig om Legolas in een huis te plaatsen met prooidieren als cavia's, konijnen, vogels etc. Ook buiten gaat hij achter klein wild aan.

legolas 2

Legolas zoekt een eigenaar met minstens zoveel hondenervaring als hij! Iemand die lekker met hem op pad gaat, stabiliteit biedt en flink met hem gaat trainen. Herken jij jezelf hierin? Neem dan contact op met Dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek voor meer informatie en een kennismaking met Legolas.

Dierenasiel De Kuipershoek

Kuipersdijk 11
7381 AX Klarenbeek
asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl

Deel dit artikel