Royal Canin stopt reclames met Franse buldogs en mopshonden

spandoek van Royal Canin

Ook Royal Canin belooft geen reclames meer te maken met afbeeldingen van kortsnuitige honden of katten. En niet alleen Royal Canin Nederland, maar alle vestigingen wereldwijd!

Wereldwijd! Geen kortsnuitige honden meer in reclame-uitingen

Royal Canin Nederland voert al langer het beleid om geen Franse buldogs of mopshonden te gebruiken in reclames. Dit beleid geldt al wereldwijd, maar wordt nu mede door Nederlandse invloed strakker gehandhaafd binnen de organisatie. Dat is opmerkelijk voor een bedrijf dat onder meer staat voor rashondenvoeding! Het bedrijf wil geen promotie maken voor hondenrassen met uiterlijke kenmerken die overduidelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van de honden.

Spandoeken met mopshond op hondenshows verleden tijd

In 2017 wezen we Royal Canin nog op zijn verantwoordelijkheid: op de Winnershow betrapten we het bedrijf op het maken van reclame met de mopshond. Maar dat is nu dus definitief verleden tijd! Wel zullen de specifieke hondenrassen nog afgebeeld worden bij rasspecifieke voeding.

Bedankt Royal Canin

Hierbij een dikke pluim voor de beleidsmakers van Royal Canin Nederland! Zij zijn medeverantwoordelijk voor de beleidsverandering wereldwijd. Dank je wel, Royal Canin!

Reclame gezien met een kortsnuitige hond? Help mee en meld het!

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts voor gezelschapsdieren werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)