Pittige tante zoekt acceptatie!

poes Lady
Lady, een drie jaar oude gecastreerde poes met een gebruiksaanwijzing.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Lady!

Lady is een drie jaar oude gecastreerde poes en heeft een beetje een gebruiksaanwijzing. Wat dat betreft doet ze haar naam niet echt eer aan, want echt 'damesachtig' gedraagt Lady zich niet altijd. Maar laat je haar in haar waarde, dan is er niets aan de hand!

Een moeilijk begin…

Lady werd geboren op een boerderij en is (te) jong bij haar moeder weggehaald om vervolgens te worden geadopteerd door haar vorige eigenaar. Daar is ze altijd een vrij felle en schuwe poes gebleven. Omdat ze te vroeg het nest heeft moeten verlaten, is Lady waarschijnlijk niet goed gesocialiseerd. Als je Lady nu dwingt iets te doen, bijvoorbeeld in een transportmandje meegaan naar de dierenarts, of onaangekondigd geaaid worden, dan zal ze je heel duidelijk laten weten daar niet van gediend te zijn! Lady zal hierin niet zomaar meer veranderen, ook niet in een andere situatie. Ze komt uit een redelijk rustig thuis, zonder andere huisdieren of kinderen, en haar gedrag heeft dus weinig met een reactie op drukte om haar heen te maken. Omdat Lady pas drie jaar is, heeft ze wel nog een heel leven van ervaringen en leermomenten voor zich!

De toekomst…

Lady zou dolgraag een fijn thuis vinden waar ze in haar waarde gelaten wordt en zich als echte eigengereide kat mag gedragen. Lady komt dan geregeld bij je kijken en kan gewoon geaaid worden. Als ze aandacht wil, komt ze je zeker opzoeken voor een kroel, maar als iets haar niet zint, dan kan ze uithalen.

Inmiddels heeft ze kennisgemaakt met andere katten. Ze kan het redelijk goed met hen vinden, zeker op katers reageert Lady goed. Ze kan dus eventueel bij een soortgenoot geplaatst worden. Een boerderij of soortgelijke omgeving waar ze alle vrijheid heeft, is een optie voor Lady, maar dan is het wel fijn als ze ook gewoon lekker naar binnen mag.

Denk jij dat je Lady iets kunt bieden? Laat het snel weten, want ook zij verdient een passende stek! Neem contact op met Dierenopvangcentrum De Dierenstee via info@dierenstee.nl of 0186-655 150.

poes Lady
Lady zou dolgraag een fijn thuis vinden waar ze in haar waarde gelaten wordt en zich als echte eigengereide kat mag gedragen.

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)