Paniekvogel zoekt rustige baas

Hond

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Paige! 

Paige is een mooie, lieve herder van ongeveer een jaar oud. Ze heeft heel veel liefde te geven. Maar wees gewaarschuwd, achter dat knappe koppie schuilt wel een erg onzekere hond. 

Rustig kennismaken

Omdat Paige haar hele leven in een kennel heeft gewoond moest ze aan alles wennen toen ze daar eenmaal uit kwam. Gelukkig houdt ze erg van mensen. Als ze even rustig mag kennismaken dan is het ijs snel gebroken. 

Ondanks dat Paige met andere honden in de kennel heeft gezeten vindt ze een ontmoeting met soortgenoten heel erg spannend. Als ze buiten een andere hond tegenkomt raakt ze zelfs in paniek. Gelukkig kan Paige inmiddels met behulp van kalmerende medicijnen - zonder bijwerkingen - lekker buiten wandelen. En na zo’n eerste levensjaar in een kennel is alles wat ze buiten tegenkomt interessant. Zelfs kleine hondjes zijn wel leuk, van een afstandje dan.

Paige verveelt zich snel - vooral als ze alleen is - en gaat dan ergens aan knabbelen, aan het kleedje of aan de deurmat bijvoorbeeld. Ze zoekt dan ook een baas die haar niet al te lang alleen laat. En Paige houdt weliswaar van gezelschap, maar dan hebben we het wel over volwassen, menselijk gezelschap. Andere viervoeters of mensenkinderen zijn geen match. 

Gezocht: baasje met ervaring

Omdat ze door haar valse start in het leven wat achterloopt in de opvoeding, is ze op zoek naar een baasje met ervaring. Iemand die wel van een uitdaging houdt en het leuk vindt om een hond stap voor stap te begeleiden. Dat moet geen probleem zijn, want Paige is erg leergierig. Inmiddels kent ze de commando’s ‘voor’, ‘zit’ en ‘af’. Bovendien is ze gek op denkspellen.

Ga jij de uitdaging aan? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum Gouda via gouda@dierenbescherming.nl of 088-8113490 en kom kennismaken met Paige.

Paige

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)