Onthuld: kuikens doodgeslagen met schep

Animal Equality maakte opnames in een Duits vleeskuikenbedrijf. De kuikens werden op brute wijze gesorteerd, getrapt, gegooid en soms nog levend weggegooid.

Finn

Een van de kuikens, door zijn redders Finn genoemd, vocht twaalf uur voor zijn leven, nadat het met een schep werd geslagen. De dierenactivisten konden hem uit de kadaverton bevrijden, maar het is een paar dagen later aan zijn zware letsels overleden. Het verhaal van Finn is te zien in het bovenstaande filmpje. 

Journalisten SternTV

Verder werd opgenomen hoe een medewerker eerst op een kuiken trapt, voordat hij het met een grijptang in zijn emmer gooit. Toen de zender SternTV op het bedrijf was voor een uitspraak van de boer zagen ze hoe de kuikens ingeladen werden voor het transport. De medewerkers gooiden de levende dieren in krappe dozen en letten niet op vleugels, die tussen de dozen terecht kwamen. Dit gebeurde gedurende dag, terwijl er mensen op het bedrijf waren. Er was geen enkele sprake van schaamte.

1,8 miljoen per jaar

Het gaat om een megastal in het dorp Meppen, in Niedersachsen. Het bedrijf heeft in totaal zestien stallen, waarin tijdens een mestperiode 14.000 dieren worden gehouden. Uitgaand van acht mestperiodes zijn dat dus bijna 1,8 miljoen kuikens per jaar. Niet voor te stellen, hoeveel dieren in dit bedrijf een ellendige dood hebben moeten vinden.

Deel dit artikel