Mia heeft drie poten en een gouden hart

asielkat Mia
Mia wordt blij van een leven als enige kat in huis met volop aandacht van haar baasje(s).

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Mia!

Mia werd gevonden met een bekkenbreuk en een open botbreuk aan haar achterpoot. Ze was waarschijnlijk aangereden. Haar poot was niet meer te redden en werd geamputeerd.

Inmiddels opgeknapt

Mia heeft hele rustige weken in een bench achter de rug. Gelukkig mocht ze bij een gastgezin logeren waar het haar aan niets ontbreekt. Inmiddels is ze helemaal opgeknapt en al goed gewend aan het leven op drie pootjes. Haar bekken is voldoende hersteld om er prima mee te functioneren. Wel bleek ze last te hebben van een blaasontsteking en struviet (blaasgruis) in haar urine. Hiervoor krijgt ze speciale brokjes die ze haar hele leven moet blijven eten.

De toekomst

Mia is ongeveer tien maanden oud en heeft dus nog een lang leven voor zich. Wel zal ze altijd een stuk kwetsbaarder blijven dan de gemiddelde kat.

Ze is erg zachtaardig en kroelt graag. In het gastgezin is gebleken dat Mia blij wordt van een leven als enige kat in huis met volop aandacht van haar baasje(s).

Ben jij benieuwt naar Mia?

Kun jij Mia en haar drie poten een leven vol knuffels en liefde bieden? Stuur dan snel een e-mail naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen (info.vlaardingen@dierenbescherming.nl). Vertel daarin over je gezinssamenstelling, woonsituatie, werksituatie en ervaring met katten. Wie weet maak jij binnenkort kennis met Mia!

asielkat Mia
Mia is na haar revalidatie goed gewend aan het leven op drie pootjes.
Deel dit artikel