Kijkt Sky met zijn hemelsblauwe ogen naar jou uit?

hond Sky

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Sky!

Sky is twee jaar oud en chemisch gecastreerd. Hij is de perfecte hond, al valt hij aan de lijn wel eens uit naar andere honden. Omdat Sky nog jong is, kan hij dit met de juiste baas goed afleren. Want als hij losloopt, is er geen vuiltje aan de lucht!

Wat eraan vooraf ging

Zijn oude baasjes konden Sky niet geven wat hij nodig heeft. Toen er een nieuw thuis voor hem gevonden was, bleek dat Sky verschillende keren was doorverkocht. Om hier een einde aan te maken, hebben zijn baasjes hem weer teruggekocht. Ze hebben de hulp ingeroepen van een herplaatsingscoach om een serieuze baas te zoeken waar hij de rest van zijn leven kan blijven. Sky verdient het als geen ander om met liefde verzorgd te worden!

Wat Sky brengt

Sky is een lieverd en vindt iedereen die binnenkomt leuk. Hij blaft zelden. Sky is dol op wandelen! Hij luistert goed als hij losloopt op plekken waar dat kan. Op die momenten is hij ook goed met andere honden. Aan de riem is het een ander verhaal. Dan is Sky een handvol en heel fel naar andere honden. Gelukkig is hij in feite nog maar nét puppy-af en zal hij met een kalme baas en positieve training een heel eind kunnen komen.

Hij houdt van een knuffel, maar kan ook lekker de rust opzoeken in huis of in de tuin. Sky kan goed met grotere kinderen omgaan, en gaat graag in de auto mee op avontuur. Tot slot is Sky erg gecharmeerd van achter een bal aan rennen, maar deze teruggeven is volledig onnodig als je het hem vraagt.

Wat Sky zoekt

Sky kan goed luisteren, maar hij vindt het lastig als er veel druk op hem gelegd wordt. Op dat moment zal hij zich terugtrekken. Hij is dan niet agressief, maar terughoudend. Hij heeft iemand nodig die liefdevol en duidelijk naar hem is, en die hem laat zien dat samenwerken met een mens heel leuk is. Sky zoekt een plek waar hij (zeker in het begin) aan de riem niet veel andere honden tegenkomt.

De baas die gezocht wordt voor Sky heeft ervaring met honden, heeft genoeg tijd, wil actief met Sky aan het trainen gaan en woont niet in een druk gebied waar dagelijks aan de riem gelopen moet worden.

Denk jij de perfecte baas voor Sky te zijn, stuur dan een uitgebreide mail inclusief foto’s van je woonsituatie naar de herplaatsingscoach Wilma de Joode (wilma@herplaatsingscoach.nl). Wie weet maak jij binnenkort kennis met Sky en zijn hemelsblauwe ogen.

hond Sky

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)