Karel de Grote zoekt paleis

Karel de Grote

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Karel!

Karel is een grote, slanke, actieve, vriendelijke jongen van drie jaar oud. Hij is oorspronkelijk via een stichting uit het buitenland geadopteerd. Zijn baasjes waren heel blij met hem, maar moesten wegens ziekte helaas afstand van hem doen. 

Een echt jagershart

Karel heeft een echt jagershart en rent graag achter katten, eenden en konijnen aan. Het is dan ook verstandig om hem aangelijnd uit te laten als je er niet zeker van bent of deze dieren in de buurt zijn. Een huis waar katten en andere kleine dieren wonen, is daarom voor Karel niet geschikt.

Met andere honden is Karel wat wisselend. Soms reageert hij aan de riem vrij fel, terwijl hij een hond een andere keer negeert. Met de hond waarmee Karel samen heeft gewoond, kon hij het goed vinden. Per geval is het even aftasten.

Een echte buitenspeler

Karel gaat heel graag met zijn baasjes mee op avontuur: naar kantoor, op bezoek en mee de bergen in. Hij vindt het heerlijk om lange stukken naast de fiets te lopen (natuurlijk niet bij warm weer!) of om te gaan zwemmen. Karel is een vriendelijke jongen, die het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. Hij heeft niet veel interesse in kinderen, maar laat zich wel graag door buurtkinderen aaien. Zijn flaporen vragen toch ook om fijne krabbels?

Karel speelt graag met ballen en andere speeltjes, maar deze grapjas houdt ze liever zelf dan dat hij ze terugbrengt.

Zie je deze zelfstandige reus wel zitten?

Neem dan vrijblijvend contact met op Dierenopvangcentrum Tholen via ​info@dierenopvangcentrumtholen.nl of 0166-612027.

Karel de Grote

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)