Is Karma jouw nieuwe liefde?

asielhond Karma
Als Karma je eenmaal goed kent, is het een lieve en aanhankelijke hond.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Karma!

Asielhond Karma is een rottweilerkruising van tien jaar oud. Ze is na het overlijden van haar baasje noodgedwongen naar het asiel gebracht. 

Karma zoekt een huis met ruimte

Karma heeft altijd veel vrijheid gekend. Ze had continu toegang tot het erf, de tuin en het huis en waakte hier serieus over. Het zou ideaal zijn als ze weer in een soortgelijke omgeving terechtkomt, al zal ze zich ook prima thuisvoelen in een 'normale' woonsituatie. Een tuin is wel een must.

Voorzichtig maar aanhankelijk

Als Karma je goed kent en vertrouwt dan is het een lieve, vrolijke en aanhankelijke hond. Ze komt graag naar je toe voor een kroel. Bij vreemdelingen kijkt ze graag de kat uit de boom. Voor iets lekkers is ze altijd in!

Karma is zindelijk, kan alleen thuisblijven en goed overweg met andere honden. Buiten loopt ze netjes mee aan de riem en ze kan ook goed loslopen. Het is een gehoorzame hond die de commando's netjes opvolgt.

Een paar belangrijke zaken

Karma is nog speels en houdt van lange wandelingen, maar als oudere dame is ze wel wat stram. Ze krijgt pijnstillers om wat vrijer te kunnen bewegen. Ze wordt niet in een gezin met kleine kinderen geplaatst, omdat ze het niet fijn vindt om onverwachts aangeraakt te worden. Het liefst heeft het nieuwe baasje van Karma ervaring met rottweilers.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Karma? Neem dan contact op met Streekdierentehuis Louter Bloemen in Dordrecht voor een eerste ontmoeting.

asielhond Karma
Karma is veel vrijheid gewend. Ze maakt graag lange wandelingen.
Deel dit artikel