Intense Lucy zoekt geduldig baasje

asielkat Lucie
Geef jij asielkat Lucy een gelukkig leven?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Lucy!

Lucy werd gevangen en was boos

Lucy is een gecastreerde schildpadpoes. Ze is waarschijnlijk in februari 2020 geboren. De jongedame is met een vangkooi gevangen en dat heeft Lucy flink boos gemaakt. Die boosheid kwam voort uit angst, voor mensen en voor de situatie.

Haar verblijf in het asiel

Na voldoende tijd en ruimte om zichzelf weer even te vinden, is Lucy inmiddels gewend aan de open kattenkamer waar ze vanuit de klimboom op toekijkt. Toen ze net in het asiel was, kon ze nog weleens sissend uitvallen. Lucy heeft weinig positieve ervaringen met mensen gehad in haar leven en is onvoldoende gesocialiseerd.

Tegenwoordig

Vandaag de dag word je door Lucy warm ontvangen: ze geeft kopjes en laat zich ook aaien. Haar heftige gedrag is wel gebleven. Ze is nadrukkelijk aanwezig. De omgang met andere katten zorgt geregeld voor problemen. Hoe Lucy omgaat met honden is niet bekend.

Lucy is keurig kattenbakzindelijk. Ze zou graag naar buiten gaan in haar nieuwe woonomgeving, maar natuurlijk wel pas nadat ze gewend en vertrouwd is.

Benieuwd geworden naar Lucy?

Ben je op zoek naar een lieve, makkelijke kat die je kunt oppakken en knuffelen? Dan is Lucy geen goede keus. Maar vind je het prima als een kat eerst op een afstandje blijft en langzaam meer contact zoekt? En is je voornaamste doel een gelukkig leven voor Lucy? Dan kunnen jullie zeker een match zijn. Bezoek (op afspraak) Dierentehuis ’t Schuthok in Den Helder en maak kennis met Lucy!

asielkat Lucie
Lucy is onvoldoende gesocialiseerd en heeft een heftig karakter. Weet jij hiermee om te gaan?
Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)