Geen kortsnuitige honden meer in reclames KPN!

kpn reclame still
Een korte neus en grote ogen: het zogenaamd schattige uiterlijk van de Franse bulldog maakt dit ras razend populair. Helaas gaan deze uiterlijke kenmerken gepaard met veel leed. Beeld: reclame KPN 12-04-2022

Goed nieuws: ook KPN gebruikt geen kortsnuiten meer in reclames! Er zijn nu ruim 180 bedrijven die geen reclame meer maken met kortsnuitige honden of katten.

Reclame maakt populair

KPN zendt een nieuwe reclame over glasvezel uit. We zien dansende katten en een ietwat onzeker Frans bulletje dat door het kattenluikje naar binnen kijkt. Het ziet er allemaal erg leuk uit, maar het gebruik van kortsnuitige honden in de media zorgt ervoor dat deze dieren nog steeds mateloos populair zijn. Daarom schreven we KPN aan en legden we uit waarom het beter is deze dieren niet te laten zien in reclames.

De glasvezelreclame van KPN:

Franse bulldogs hebben het altijd benauwd

De uitpuilende ogen, een korte snuit en het 'schattige' snurken zijn kenmerkend voor de Franse bulldog. Het ziet er misschien schattig uit, maar deze schadelijke uiterlijke kenmerken zorgen voor veel leed bij deze honden. Ze snurken omdat ze benauwd zijn, hebben vaak hoofdpijn en oogontstekingen. 

KPN past beleid aan

We mailden en belden KPN al eerder over een andere reclame, toen zonder resultaat. Maar deze keer kregen we een positieve reactie terug! KPN laat weten dat de Franse bulldog wel is nagekeken door een dierenarts, maar dat ze zich niet bewust waren van het onderliggende leed. Helaas kan de lopende reclame niet meer worden aangepast, maar in het vervolg zal KPN kiezen voor een gezonde hond. Bedankt, KPN!

Reclame gezien met een kortsnuitige hond of kat? Help mee en meld het! Dan schrijven wij het bedrijf aan.

Deel dit artikel
Kelly Kessen

Als dierenarts werd ik vrijwel dagelijks geconfronteerd met zieke rashonden en raskatten. Het is frustrerend om te zien hoeveel dieren kampen met erfelijke aandoeningen of lijden onder de extreme uiterlijke kenmerken waar ze doelbewust op worden gefokt. Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk. Bij Dier&Recht zet ik me in om fokkers en eigenaren daarvan bewust te maken, zodat er meer gezonde dieren worden gefokt en gekocht. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het verbeteren van wetten en regelgeving rond het fokken van honden en katten.