Geef Lucca een thuis deze kerst!

asielhond Lucca

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Lucca!

Lucca is een mooie man van anderhalf jaar oud. Bied jij hem deze kerst een warm thuis?

Lucca heeft fysieke en mentale uitdagingen nodig

Lucca is een echte knuffelkont die van aandacht houdt. Hij moet je dan wel eerst goed hebben leren kennen. Als dit zover is, besteedt hij graag veel tijd met zijn baas. Een paar keer wandelen per dag is niet voldoende! Daarnaast moet Lucca ook mentaal uitgedaagd worden. In het asiel wordt er nu volop met hem getraind en het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar deze training voortzet.

Lucca is jong en houdt erg van spelen. Vooral zijn bal en flostouw zijn favoriet. Hij zoekt een huis met een tuin.

Deze knuffelaar is niet voor beginners

In huis is het een rustige, makkelijke hond. Maar opnieuw: dan moet hij je wel eerst goed kennen. Hij is een bench gewend en ligt hier graag in. Het is voor hem een veilige plek om aan prikkels te ontkomen.

Lucca is onlangs teruggekomen in het asiel na een plaatsing omdat hij meer begeleiding nodig heeft dan de eigenaren konden bieden. Lucca is dan ook zeker geen beginnershond: hij kan niet goed tegen te veel prikkels, en onbekende mensen vindt hij erg spannend. Tijdens ontmoetingen met nieuwe mensen heeft hij veel begeleiding nodig, anders kan hij behoorlijk uitvallen.

asielhond Lucca

De adoptie

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Dierenasiel De Kuipershoek in Klarenbeek via asiel.dekuipershoek@dierenbescherming.nl of 088-811 36 50. Wegens het coronavirus kun je niet meer zomaar binnenlopen voor een ontmoeting. Er zal eerst een voorselectie zijn waarbij het asiel je vraagt een aantal vragen per mail te beantwoorden. Daarna neemt het asiel de aanvraag in behandeling. De verzorgers bekijken wie het meest geschikt is voor Lucca en diegene zullen ze telefonisch uitnodigen voor een ontmoeting.

Heb jij een warme mand vrij en begrijp je dat Lucca enige ervaring eist? Dan viert deze hond kerst misschien wel bij jou!

asielhond Lucca

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)