Forse kater zoekt sportpartner

asielkat Joekel
Joekel geeft graag kopjes en geniet ervan om geaaid te worden.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Joekel!

Asielkat Joekel is – zoals zijn naam al doet vermoeden – een flinke kater. Hij is tien jaar oud en gecastreerd. Hij kan goed overweg met andere katten. Word jij zijn nieuwe baasje?

Voorzichtig uit zijn schulp gekropen

Joekel vond het asiel eerst erg spannend. Hij bleef liever vanaf zijn klimpaal toekijken dan dat hij toenadering zocht. Na enkele weken is hij flink ontdooid. Ondertussen zit hij belangstellend te kijken wat er om hem heen gebeurt. Hij geeft kopjes en geniet er erg van om geaaid te worden.

Joekel is altijd in voor een spelletje. ‘Voetballen’ met een speeltje is daarbij zijn favoriet.

Joekel is een joekel

Deze kater is een echte Bourgondiër. Om die reden krijgt hij op het moment speciaal voer om gewicht te verliezen. Het is van belang dat zijn nieuwe baasje dat nog een tijdje blijft geven. Daarnaast moet Joekel veel bewegen. Hij zoekt daarom een huis met een tuin om in te ravotten.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Joekel?

Heb jij het geduld voor een kat die je graag eerst beter leert kennen voordat hij loskomt? En heb je een tuin waarin hij kan rondrennen en voetballen? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven voor een eerste ontmoeting met Joekel.

asielkat Joekel
Joekel is altijd in voor een spelletje, zo houdt hij ervan om te 'voetballen' met een speeltje.
Deel dit artikel