Enthousiaste puber zoekt ervaren baas

Shiba

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Shiba! 

Shiba is een knappe verschijning van pas 9 maanden jong. Deze leuke kruising is geboren in Roemenië en geadopteerd op een leeftijd van 4 maanden. Helaas kan zijn eigenaar niet meer voor hem zorgen.

Puber vol energie

Shiba is een enorm blije puber met erg veel energie. Hij is dol op rennen en spelen, het liefst met een andere hond. Deze jongeling houdt wel van een stevige wandeltocht. Iets nieuws leren vindt hij ook altijd leuk, zeker als hij een lekker koekje krijgt voor de moeite.

Knuffelen? Ook daar houdt Shiba van. Maar dan moet hij je wel eerst goed leren kennen én vertrouwen. Shiba is namelijk wat angstig voor vreemden en heeft geleerd dat flink blaffen en een hap richting zo’n eng persoon ervoor zorgt dat iemand snel afstand neemt. Daar moet hij samen met zijn nieuwe baasje aan werken. Maar zijn verzorgers in het asiel hebben er het volste vertrouwen in dat Shiba met de juiste begeleiding veel zal kunnen leren. Tijdens zijn verblijf in het asiel heeft hij namelijk al veel vooruitgang geboekt.

Gezocht: baasje met ervaring

Als Shiba je eenmaal in zijn hart heeft gesloten, vindt hij het heerlijk om aandacht te krijgen en samen te zijn. Deze blije enthousiasteling is nog een echte puber en enige opvoeding is dan ook zeker nodig. Maar met een rustige, consequente aanpak moet dat goedkomen.

Shiba zoekt een baasje met veel hondenervaring. Hij geeft de voorkeur aan een rustig huishouden, liefst met een andere – volwassen en stabiele – soortgenoot in huis die het goede voorbeeld kan geven.

Zoek jij een vrolijke vriend voor jezelf (en voor je andere viervoeter)? Heb je de kennis en het geduld om Shiba te helpen op te groeien tot een evenwichtige hond? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum De Doornakker via info.eindhoven@dierenbescherming.nl of 088 - 811 35 20 en kom kennismaken met Shiba!

Shiba

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)