Engelsen overwegen registratie van kruisingen

Foto: Arno van Strien

De Britse kennelclub (The Kennel Club) overweegt de registratie van fokkers van kruisingen, wat een belangrijke verandering van koers is. Dat meldt Dogzine. Als fokkers van kruisingen geregistreerd worden betekent dat een erkenning voor deze fokkers en een positief signaal naar pupkopers: kruisinghonden komen (ook) uit een goed nest!

De fokkers van kruisingen verwelkomen het initiatief van meer transparantie en het hebben van een keurmerk. Juist in een markt waar meer kruisingen bestaan dan rashonden met stamboom is het belangrijk dat kopers goed geïnformeerd worden. De van oudsher conservatieve rashondenwereld doet het meestal voorkomen alsof juist een stamboomhond een garantie is voor een gezonde en sociale pup. Vaak is het tegendeel waar, omdat in sommige rassen de gezondheidsproblemen de pan uit rijzen. Deze voorgenomen erkenning van niet-stamboomfokkers lijkt dus een stap in de goede richting.

We hopen dat dit goede voorbeeld snel wordt gevolgd door de Raad van Beheer, met steun van de Nederlandse rashondenverenigingen. Dier&Recht blijft deze organisaties er op wijzen dat de huidige misstanden in de rashondenwereld aangepakt moeten worden.

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht