Eigenwijze Sam zoekt liefdevol thuis

Asielhond Sam
Sam is een lieve, zelfstandige en energieke hond, die beschikt over een flinke portie wilskracht en vasthoudendheid.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Sam!

Sam is waarschijnlijk een kruising van een boomer en een west highland terriër. Hij mag dan al tien jaar oud zijn, maar is in zijn gedrag nog een jonge hond.

Sam heeft sturing nodig

Sam heeft in zijn leven niet veel leiding gehad, hij gaat dan ook het liefste zijn eigen gang. Hij geniet van lange wandelingen en als hij een grote stok vindt, dan wordt die ijverig meegenomen. Netjes naast je lopen kan hij wel, maar als er iets te snuffelen is krijg je hem niet meer mee. Laat hem alleen loslopen op goed omheinde plekken!

Sams hobby’s

Met andere honden kan Sam goed opschieten, maar ze moeten hem niet storen of met hem willen spelen. Daar heeft Sam geen zin in. Het liefst vermaakt Sam zich in z’n eentje in de tuin, waar hij vooral veel kuilen graaft.

Asielhond Sam
Sam is al op leeftijd, maar heeft energie voor tien!

In huis met Sam

Sam zoekt een huis zonder katten. Kinderen vindt hij leuk, maar hij is er niet mee opgegroeid. Daarom plaatst het asiel hem bij voorkeur niet in een gezin met kinderen onder de twaalf jaar. Tegen bezoek is Sam vriendelijk.

De ene keer kan Sam goed alleen thuis zijn, de andere keer blaft hij veel. Hiermee oefenen is belangrijk! Sam kan goed mee in de auto.

Sams ideale situatie

Sam is een lieve, zelfstandige en energieke hond, die beschikt over een flinke portie wilskracht en vasthoudendheid. Klinkt Sam voor jou als de ideale huisgenoot? En heb jij een huis met een tuin en al minimaal één andere hond? Neem dan contact op met Stichting SOS voor Huisdieren Friesland via sos.sosdier@outlook.com of 0561-476211.

Deel dit artikel