Duitse politie gebruikt minder Herdershonden

Herder

Dankzij de trouwe en dappere commissaris Rex, die al ruim 2 decennia misdaden oplost op tv, weet iedereen dat Duitse Herdershonden onmisbaar zijn voor de politie. De realiteit is echter anders geworden: herdershonden worden steeds minder vaak als speurhond gebruikt.

De Duitse politie heeft hier meerdere redenen voor, maar een belangrijke is de gezondheid. Onverantwoordelijk fokken leidde ook bij Duitse Herdershonden tot veel erfelijke ziektes, zoals heup- en elleboogdysplasie. Deze belemmeren de hond in zijn beweging en staan dus de jacht op boeven in de weg. De Belgische Herdershond, waar de politie nu vaak voor kiest, is beweegbaarder en niet zo zwaar als zijn Duitse ‘collega’.

Herder

Een ander probleem waar de politie mee te kampen heeft, zijn de hoge inkoopkosten. Door de populariteit van het ras zijn de prijzen namelijk zo gestegen dat de politie ze vaak niet kan betalen.

Zeg nou zelf: als zélfs de Duitse politie niet meer kiest voor een Duitse Herdershond, dan is dat toch een duidelijk teken dat er iets grondig mis is met het fokbeleid?

Deel dit artikel