Dove Stan ziet jou graag als nieuwe baas!

asielkat stan
Stan is zo wit als sneeuw en zo doof als een kwartel, maar dat weerhoudt hem er niet van volop van het leven te genieten!

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Stan!

Imposante jongen doet alles op zicht

Voor kater Stan zit de wereld een beetje anders in elkaar dan voor de meeste katten. Hij is namelijk doof. Dit is voor hem geen enkel probleem! Hij weet tenslotte niet beter. Wel is het belangrijk zijn omgeving voorspelbaar te houden, gezien hij spontane acties niet hoort aankomen. Om deze reden plaatst het asiel hem niet bij kleine kinderen.

stan 2

Energieke jonge kat

Twee jaar oude Stan heeft heel veel energie, en vermoedelijk een stuk socialisatie gemist als kitten. Hierdoor heeft hij moeite zijn grenzen op een nette manier aan te geven. Toen hij net in de opvang kwam, was hij erg onvoorspelbaar. Hij kon soms ineens zijn tanden gebruiken wanneer hij iets beu was. Gelukkig is dit sindsdien enorm afgenomen. Hij is alweer weken een grote knuffelkont die heerlijk geniet van alle aandacht zonder daarbij ineens uit te halen. Wél is er een kans op een terugval na verhuizing. Daarom is het asiel op zoek naar mensen die hier niet van schrikken en dit gedrag in goede banen kunnen leiden. De medewerkers leggen graag uit hoe dit in zijn werk gaat!  

Wat hij zoekt

Stan kan bij kinderen worden geplaatst die ouder zijn dan 12 jaar én kattenervaring hebben of goed worden begeleid door de ouders. Omdat hij gevaar niet hoort aankomen, is een afgesloten tuin een must. Daar kan hij dan veilig zijn overtollige energie kwijt! Tot slot is hij niet zo gek op honden en hun onvoorspelbaarheid, dus zijn voorkeur gaat uit naar een thuis zonder honden!

Ben of ken jij Stans nieuwe baas? Neem dan contact op met:

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
T: 088 - 811 35 20
E:
info.eindhoven@dierenbescherming.nl

Deel dit artikel