Diva zoekt hulp in de huishouding

Diva
Diefje, zoals ze hem in het asiel noemen, is een echte hartendief.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Diva!

Diva de kater

Diva is een flinke zwart-witte gecastreerde kater van 5 jaar oud. Deze kanjer is afgestaan omdat zijn baasjes hem niet de zorg konden geven die hij nodig had. Zijn naam heeft hij gekregen toen hij nog kitten was en zijn baasjes dachten dat hij een poesje was.

Een grote schat

Toen Diva bij het asiel kwam was zijn kop flink gehavend omdat hij buiten regelmatig te grazen werd genomen door andere katten. Naarmate hij zich bij ons beter ging voelen werd hij steeds gezelliger. Zodra hij de medewerkers van het asiel ziet, komt de twinkel in zijn oogjes en laat hij horen dat hij wel een lekker ontbijtje lust.

Diefje, zoals ze hem in het asiel noemen, is een echte hartendief. Zijn stoere uiterlijk past niet bij zijn innerlijk en als hij miauwt zou je niet verwachten dat dit geluid uit hem komt. Diva is een hele lieve maar onzekere kater die bescherming zoekt bij zijn verzorger wanneer hij iets niet helemaal vertrouwt of spannend vindt. Harde geluiden of grootste bewegingen vindt hij eng. Diefje heeft zich inmiddels ontpopt tot schootkat die zelfs liefdes beetjes geeft, hier moet je niet van schrikken, en blijkt ook erg speels te zijn.

diva2

Diva heeft kattenaids

De vechtpartijen hebben niet alleen zichtbare littekens achtergelaten. Uit bloedonderzoek bleek dat Diefje FIV heeft; kattenaids. Dit virus is NIET besmettelijk voor mensen maar wél voor andere katten. Het is dan ook strikt noodzakelijk dat deze kanjer niet in contact kan komen met andere katten. Niet alleen om andere katten te beschermen maar óók voor Diefje zelf, het is namelijk erg belangrijk dat zijn gezondheid optimaal blijft. Wij adviseren geïnteresseerden om contact op te nemen met een dierenarts voor meer informatie over FIV.

Wat Diva zoekt

Het asiel zoekt voor deze lieverd een rustig één of twee persoons huishouden zónder kinderen want die vindt hij doodeng. Verder staat er op zijn verlanglijstje een huis met volledig afgeschermde tuin/balkon (lees: hij kan er niet uit en andere katten kunnen er niet in). Tot slot moet zijn nieuwe baasje het geen enkel (financieel) probleem vinden om met Diefje naar de dierenarts te gaan zodra er iets verandert met zijn gezondheid.

Heeft Diva jouw hart al gestolen en kan jij hem bieden wat hij nodig heeft? Stuur dan snel een mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf, gezinssamenstelling, werksituatie, woonsituatie inclusief foto/omschrijving van de buitenruimte, woonplaats, telefoonnummer, ervaring en wensen naar 
doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl. Wie weet kun jij binnenkort een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking met deze lieverd.

Asiel

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Markenburgweg 1
3202 LH Spijkenisse
Tel.: 088-3437130
E-mail: 
doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl

diva3

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)