Diva Louisa zoekt een gouden mandje

Poes Louisa

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Louisa!

Louisa is een prachtige schildpadpoes van pas één jaar oud. Ze is altijd blij om mensen te zien en staat daarom ook vol verwachting achter de deur te kijken als je thuiskomt. 

Louisa woont nu in Dierenbeschermingscentrum Limburg. Ze is op straat gevonden met kittens. En terwijl haar kittens al lang een huisje hebben gevonden, wacht zij nog altijd op een baas. Dat komt volgens haar verzorgers vooral omdat Louisa een diva is. Ze weet wat ze wil en wat ze niet wil. Ze vindt aandacht heerlijk en geeft graag kopjes aan je benen en aan de muur. Maar als je haar te lang naar haar zin aait, raakt ze soms overprikkeld. Dan hapt ze wel eens, maar zonder door te bijten.

Begrijp haar niet verkeerd, Louisa vindt mensen enorm leuk, maar wordt liever niet té veel aangeraakt. Ze deelt liever zelf de kopjes uit.

Zoals het een echte diva betaamt wil ze liever alle aandacht voor zichzelf. Ze zoekt dan ook een baas die ze niet hoeft te delen met andere huisgenoten, zoals andere katten of kinderen. En omdat ze graag een frisse neus haalt, zoekt ze een paleisje mét tuin.  

Heb jij een gouden mandje voor deze diva? Kijk dan op de website van Dierenbeschermingscentrum Limburg en informeer via limburg@dierenbescherming.nl of 088-811 36 00.

Deel dit artikel