Dier&Recht ontvangt gulle gift van kinderboekenschrijfster

Koeien

Schrijfster Bibi Dumon Tak won vorige maand de prestigieuze Theo Thijssen-prijs voor haar hele oeuvre – waarin dieren alom vertegenwoordigd zijn – en besloot een deel van het prijzengeld aan Dier&Recht te doneren. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Verborgen kalverleed

Het geld gaat naar de lopende campagne over het verborgen leed in de Nederlandse kalverhouderij. Ruim 1,5 miljoen vleeskalveren per jaar leven op een houten of betonnen roostervloer zonder stro of andere bodembedekking. De harde, gladde vloeren veroorzaken gewrichtsproblemen en verwondingen, en belemmeren de kalveren in het natuurlijk spelgedrag. Rondhuppelen in de wei is er evenmin bij – want daar komen ze niet.

Deze campagne sprak Bibi aan. Niet zonder reden, want de dierenvriendin schreef al meerdere boeken over koeien en kalveren. Zo debuteerde zij in 2001 met ‘Het koeienboek’, waarvoor ze een Zilveren Griffel won. Hierna volgde ‘Rundreis om de wereld’ in 2005 en eind vorig jaar verscheen ‘Het koeienparadijs’. In dit boek bundelt de schrijfster de levensverhalen van de Leemweg-koeien, een rusthuis voor afgedankte of aan de slacht ontkomen dieren. Het boek is geschreven in de ik-vorm, door de ogen van de koeien zelf, wat ontroerende verhalen oplevert.

We zijn ontzettend blij met de donatie van Bibi. Als zelfstandige organisatie zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties. Dankzij donateurs als Bibi kunnen we dit soort belangrijkrijke campagnes voeren om betere leefomstandigheden te eisen voor kalveren.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)