Cor zoekt blindengeleidemens!

Cor

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Cor!

Het eerste wat aan Cor opvalt, is dat hij blind is. Hij heeft daar zelf gelukkig weinig last van! Deze gecastreerde kater van ongeveer drie jaar oud heeft diverse operaties gehad en is van een sneu hoopje kat veranderd in een ondeugende avonturier.

Wat hij zoekt

Hoewel Cor alles doet wat een kat die kan zien doet, zijn er toch wat dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zal Cor natuurlijk een echte binnenkat zijn, omdat er buiten te veel is waar hij niet op kan anticiperen.

Ook is het fijn als er geen andere huisdieren of kleine kinderen in zijn nieuwe huis wonen. Grote kans dat deze hem niet zouden begrijpen, en per ongeluk kunnen laten schrikken of pijn doen.

Verder moeten meubels niet al te vaak verplaatst worden en moet je niet al te bang zijn voor beschadigingen. Cor doet alles op de tast en daarbij komen nog weleens nagels kijken.

Tot slot heeft hij wat gevoelige darmen, waarvoor hij speciaal voer krijgt. Hij heeft nog maar weinig tanden en kiezen over, maar de kans is aanwezig dat deze in de toekomst ook nog verwijderd moet worden. Hiervoor moet je wel de financiële middelen hebben.

Wat hij biedt

Maar Cor zou het zo dubbel en dwars waard zijn. Hij klimt en klautert overal op, trekt sprintjes door de kamer en speelt met alles wat hij onderweg tegenkomt. Hij is dol op balletjes om zelf mee te voetballen, maar is ook een geweldige keeper (u rolt het balletje, hij mept hem terug).

Ook weet Cor inmiddels goed dat het fijn is om geaaid te worden. Een echte knuffelaar is hij nog niet, maar wie weet wat de toekomst brengt. Hij heeft in zijn jonge leventje nog maar weinig geluk gehad, maar iedere dag ontdekt hij nieuwe dingen en geniet van alles!

Cor kijkt erg uit naar zijn nieuwe familie. Hij is geen doorsnee keus, maar juist daarom misschien degene waar je op hebt gewacht! Stuur als dat het geval is een e-mail naar contact@dierenasielalmere.nl met informatie over je thuissituatie en wat je Cor kunt bieden (vergeet je telefoonnummer niet te vermelden).

Cor

 

Deel dit artikel
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)