Blije Bowie zoekt een huis!

hond Bowie

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Bowie!

Blonde Bowie heeft een beetje een gebruiksaanwijzing. Hij heeft hier in Nederland al twee verschillende baasjes gehad en dat terwijl hij nog maar vier jaar oud is! Maar laat je alsjeblieft niet afschrikken, want als hij je eenmaal kent is hij je allergrootste vriend.

Wat hij zoekt…

Bowie zoekt een rustig thuis, want hij wordt niet gelukkig van drukte om hem heen. Het liefst vindt hij lieve, zachtaardige mensen die ervaring hebben met een (buitenlandse) angstige hond. Het zou fijn zijn als deze niet in een drukke stad wonen. Hij is namelijk gek op wandelen in de duinen, het bos en bij het water. Hij houdt ook erg van pootjebaden.

Als er veel mensen, verkeer of harde geluiden zijn, kan hij erg gestrest raken. Hij is hiervoor in behandeling bij een speciale gedragsdeskundige dierenarts en slikt medicatie waarvan hij zich beter moet voelen. Op dit moment lijkt het goed te werken: hij is vrolijker en heeft minder snel spanning of stress in bepaalde situaties. Maar Bowie is er nog niet helemaal, en het zou daarom ook het beste (en prettig voor hem) zijn als iemand hier verder met hem mee aan de slag gaat.

Bij zijn vorige eigenaar woonde hij samen met een andere hond, maar helaas ging dat niet altijd even goed. Bowie heeft last van voernijd, en beschermd dus zijn voer tegenover andere honden. Om die reden wordt hij dan ook niet geplaatst bij een andere hond in huis. Kinderen zijn voor hem helaas ook te onvoorspelbaar en vaak te druk, dus deelt hij ook daar zijn huis liever niet mee.

hond Bowie
Bowie is gek op wandelen in de duinen, het bos en bij het water.

Wat hij biedt…

Als Bowie je eenmaal kent, ben je zijn grootste vriend. Hij is een ontzettende speler, knuffelaar en renner. Als je door zijn strenge controle heen bent, probeert hij je écht te vertrouwen. In zijn vorige huis was visite helaas wel een heikel punt. Hij blafte en gromde (en heeft een enkele keer gehapt) naar het bezoek. Zijn verzorgers zijn hem in het asiel dan ook aan het leren dat (onbekende) mensen helemaal niet eng zijn. Als er nu bezoek langskomt, kijkt hij eerst de kat uit de boom. Zodra het bezoek rustig zit, kan hij inmiddels al even komen knuffelen. Geweldig!

Bowie wil echt graag leren en samenzijn. Andere honden (buitenshuis) zijn voor hem een groot plezier. Hij is zindelijk en zou na gewenning prima een paar uur alleen op het huis kunnen passen.

Heb jij ervaring met angstige honden, en alle tijd en geduld om met Bowie aan de slag te gaan? En heb daarnaast héél veel liefde te geven aan deze blonde jongeman? Neem gauw contact op met zijn verzorgers via 088-811 34 50 of kerbert@dierenbescherming.nl.

hond Bowie

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)