Bane zoekt een baasje

Bane
Bane zet zijn beste beentje voor

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Elke maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Bane! 

Bane is een gecastreerde kruising Jack Russel reu uit 2008. Hij is bij dierenasiel Zuidwolde afgestaan omdat zijn eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. 

Een lieve kleine hond

Bane is een vrolijke hond die dol is op wandelen en door de tuin scharrelen. Hij is erg vriendelijk naar zijn verzorgers en is graag bij ze. Ook is hij helemaal zindelijk en vindt hij het geen probleem om mee te gaan in de auto!

bane rennend

Maar ook geen eenvoudige hond

Wel heeft Bane wat moeite met het aarden in een thuissituatie omdat hij bij zijn vorige eigenaar bepaalde patronen heeft aangeleerd die lastig te doorbreken zijn. Zo raakt hij bijvoorbeeld in paniek als de telefoon overgaat. Hij is erg snel overprikkeld en zoekt een thuis waar mensen hem consequente begeleiding kunnen geven om zijn oude gewoontes af te leren. 

Bane zoekt hij een ervaren verzorger (het liefst heeft hij één verzorger) die hem de structuur en duidelijkheid kan geven die hij nodig heeft. Andere dieren of kinderen in huis hebben ook zeker niet zijn voorkeur. Teveel bezoek over de vloer is wat verwarrend en hij heeft dan ook de neiging om ze weg te jagen. Het lijkt er op dat Bane altijd veel op zichzelf is geweest, hierdoor kan hij wat halsstarrig zijn en accepteert hij weinig leiding.

Ben jij degene die Bane een fijn thuis biedt waar hij geaccepteerd wordt zoals hij is? Dierenasiel Zuidwolde ontvangt dan graag een ingevuld Aanvraagformulier. Het ingevulde formulier kun je mailen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl

Als er een goede match is met de hond van je keuze, of eventueel met een andere hond, dan wordt je uitgenodigd om langs te komen. Als je binnen 5 werkdagen geen bericht ontvangt dan past je profiel onvoldoende bij Bane of zijn de medewerkers mogelijk bezig met andere belangstellenden.  

Dierenasiel Zuidwolde
Noordwolderweg 51a
9785 AR Zuidwolde
088-811 3565

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)