Actieve Arda zoekt een sportmaatje!

Arda

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Arda!

Arda is een actieve, speelse en sociale man van nog maar een jaar oud. Deze podencokruising is het liefst de hele dag aan het rennen en spelen, dus een actieve nieuwe baas is een must.

Geen bankhanger

Wandelen doet Arda maar al te graag. Hij is onderzoekend en nieuwsgierig, en heeft het tijdens het wandelen ontzettend druk met zijn omgeving. Hij wil graag álles besnuffelen. Wanneer je zijn aandacht vraagt, komt Arda wel naar je toe, maar soms moet je je best doen om als baas leuker te zijn dan de omgeving.

Een tip vanuit het asiel is om agility (behendigheidsspelletjes) met hem te gaan doen. Arda haalt hier heel veel plezier uit. Agility is een sport voor jou én je hond, je slaat dus twee vliegen in één klap. Samen met je hond leg je een parcours af: jij begeleidt, en je hond neemt de hindernissen zo zelfstandig mogelijk. Daarnaast is agility erg goed voor de onderlinge band tussen jou en je hond.

Nog veel te leren

Naar mensen toe is Arda een vriendelijke en sociale hond. Hij is gek op aandacht en komt graag een knuffel halen. Maar Arda is een jonge hond, dus moet wel nog veel leren. Een gehoorzaamheidscursus is daarom een goed idee. Zo laten zijn manieren aan de lijn nog wat te wensen over: soms valt hij uit naar andere honden. Vooralsnog is het daarom beter dat hij niet in een huis met andere honden geplaatst wordt.

Mocht je nou net zo enthousiast en sportief zijn als Arda, neem dan gauw contact op met Dierenasiel de Swinge in Drachten via info.deswinge@dierenbescherming.nl of 088 - 811 37 10.

Arda

 

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)