Actieve Aika zoekt begripvol thuis

aika
Ben jij die leuke en ervaren baas die veel thuis is en die actief met Aika aan de gang gaat?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Aika! 

Aika is een kruising tussen een border collie en een herder, geboren op 13 maart 2020. Nadat haar baas onverwachts niet meer voor haar en dertien andere honden kon zorgen, zijn de honden overgebracht naar het dierenasiel in Zwolle.

Aika is jong: er valt nog veel te leren

Bij de vorige baas leefden de honden in groepsverband, zowel in huis als in de grote achtertuin. Ons is helaas niet bekend of de honden ook buiten de tuin kwamen. Aika heeft in haar korte leventje nog niet veel meegemaakt en ze moet echt even wennen aan nieuwe situaties. Daarom reageert zij eerst afwachtend. Om deze reden en omdat ze nog veel moet leren, zijn jonge kinderen niet geschikt voor haar. Ook voor een beginnend hondenbaas is Aika niet de juiste hond. Wij zoeken een baas met ervaring die haar kan leren vertrouwen en haar specifieke eigenschappen in goede banen leidt. Maar als Aika je eenmaal kent, is ze erg enthousiast en aanhankelijk!

Hondentaal: vloeiend, maar mensentaal: matig

Aika is sociaal met andere honden en verstaat hondentaal goed, maar kan ook pittig uit de hoek komen wanneer dat nodig is. Een sociaal hondenmaatje zou haar goed bevallen. Ze reageert op haar naam, maar moet de basiscommando’s nog leren. Ze erg pienter en leergierig, dus dit zal met een positieve trainingsmethode geen probleem zijn. Door haar vorige thuissituatie kan het zo zijn dat een nieuwe baas de eerste tijd wat extra aandacht moet schenken aan de zindelijkheid en de regelmaat van het naar buiten gaan. We verwachten echter dat dit geen langdurig probleem zal zijn.

Interesse?

De border collie en de herder zijn beide actieve hondenrassen die graag willen leren en doen. Het asiel zoekt daarom voor Aika een leuke ervaren baas die veel thuis is en die actief met haar aan de gang gaat. Mee aan de fiets, lange wandelingen, wellicht agility en hersenwerk. Denk jij de juiste baas te zijn voor deze hond? Vul dan het adoptieformulier in op de website. 

Zwols Dierenasiel
Graham Bellstraat 2-4
8013 PL Zwolle

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)