José

25.035 mensen hebben getekend!

0
25.000

Ja, ik teken voor de bescherming van paarden!

Ik vind het onacceptabel dat duizenden manegepaarden onder slechte omstandigheden worden gehouden en lijden onder chronische stress.

Ik roep de overheid op om de bescherming van paarden wettelijk vast te leggen!

Lees hier de gehele petitietekst

Deze actie is afgelopen op dinsdag 2 oktober. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de paarden?

Word donateur

Misstanden op de manege

Veel paarden lijden, ondanks hun luxe imago, onder ernstige welzijnsproblemen. Deze sociale kuddedieren worden op veel maneges eenzaam opgesloten in kleine boxen. Urenlang en soms zelfs dagen achter elkaar. Zonder vrije bewegingsruimte, zonder fysiek contact met soortgenoten, soms zelfs zonder languit te kunnen liggen of zonder ook maar één ander paard te kunnen zien. Chronische stress, gedragsstoornissen en maagzweren zijn het gevolg.

Zelfregulering faalt
Ruim tachtig procent van de manegepaarden kampt met ernstige psychische of fysieke problemen. In tegenstelling tot andere landen stelt Nederland geen wettelijke minimumeisen aan de huisvesting en verzorging van paarden. De Nederlandse overheid vertrouwt op zelfregulering van de paardensector, maar het is duidelijk dat de sector hierin faalt!

Al meer dan tien jaar wordt er beterschap beloofd, maar er verandert nauwelijks iets. De richtlijnen van de paardensector stellen weinig voor en worden bovendien vaak niet nageleefd. Maneges hebben helaas vaak geen boodschap aan paardenwelzijn.

Teken de petitie!
Het is hoog tijd dat de overheid ingrijpt. Paarden móeten recht hebben op sociaal contact, op vrij loslopen, op een box waarin ze tenminste languit kunnen liggen en op een leven zonder chronische stress en maagzweren.

Teken nu de petitie en roep de overheid op om de bescherming van paarden wettelijk vast te leggen!

Campagnenieuws

Het zal niemand ontgaan zijn dat de dagen korter, kouder en natter worden. Daar houden wij allemaal rekening mee. We kleden ons warmer, mijden de herfstige stormen en regenbuien en draaien de verwarming aan. Maar hoe zit dat met de paarden in de weilanden en stallen van Nederland? Hoe komen zij de winter door? Hieronder lees je handige tips en oplossingen voor de donkere dagen.

Lees verder...

​Sinds de campagne van Dier&Recht over de manegepaarden is het onderwerp paardenwelzijn weer terug op de politieke agenda. Minister Schouten vertrouwt blind op het zelfregulerend vermogen van de sector. In de praktijk lost dat weinig problemen op.

Lees verder...

Begin 2018 deed Dier&Recht onderzoek naar het welzijn van paarden op maneges. Het onderzoek was gericht op de verschillen tussen de natuurlijke behoeftes van paarden en de gebruikelijke manieren van huisvesten. 

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht