José

18.724 mensen hebben getekend!

0
20.000

Ja, ik teken voor de bescherming van paarden!

Ik vind het onacceptabel dat duizenden manegepaarden onder slechte omstandigheden worden gehouden en lijden onder chronische stress.

Ik roep de overheid op om de bescherming van paarden wettelijk vast te leggen!

Lees hier de gehele petitietekst

Vul je gegevens in en klik op 'verstuur'.

Zojuist getekend

19 uur 41 min
Anoniem
22 uur 4 min
Laura Kats
1 dag 1 uur
Stephanie van Schie
1 dag 22 uur
Anoniem
1 dag 22 uur
Anoniem

Misstanden op de manege

Veel paarden lijden, ondanks hun luxe imago, onder ernstige welzijnsproblemen. Deze sociale kuddedieren worden op veel maneges eenzaam opgesloten in kleine boxen. Urenlang en soms zelfs dagen achter elkaar. Zonder vrije bewegingsruimte, zonder fysiek contact met soortgenoten, soms zelfs zonder languit te kunnen liggen of zonder ook maar één ander paard te kunnen zien. Chronische stress, gedragsstoornissen en maagzweren zijn het gevolg.

Zelfregulering faalt
Ruim tachtig procent van de manegepaarden kampt met ernstige psychische of fysieke problemen. In tegenstelling tot andere landen stelt Nederland geen wettelijke minimumeisen aan de huisvesting en verzorging van paarden. De Nederlandse overheid vertrouwt op zelfregulering van de paardensector, maar het is duidelijk dat de sector hierin faalt!

Al meer dan tien jaar wordt er beterschap beloofd, maar er verandert nauwelijks iets. De richtlijnen van de paardensector stellen weinig voor en worden bovendien vaak niet nageleefd. Maneges hebben helaas vaak geen boodschap aan paardenwelzijn.

Teken de petitie!
Het is hoog tijd dat de overheid ingrijpt. Paarden móeten recht hebben op sociaal contact, op vrij loslopen, op een box waarin ze tenminste languit kunnen liggen en op een leven zonder chronische stress en maagzweren.

Teken nu de petitie en roep de overheid op om de bescherming van paarden wettelijk vast te leggen!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht