Manifest roept op tot dierwaardige veehouderij

Manifest roept op tot dierwaardige veehouderij

Het manifest is al 32.973 keer ondertekend! We hebben het manifest aangeboden aan de Tweede Kamer. Tijdens een debat op 15 juni hebben een aantal Kamerleden de minister verwezen naar ons manifest en hebben zij gevraagd of de minister bereid is deze wetenschappelijke inzichten over te nemen. De minister heeft helaas geen toezeggingen gedaan, dus we blijven doorgaan met campagne voeren!

Op dit moment onderhandelt onze overheid achter de schermen met de landbouwsector over de invulling en uitwerking van een dierwaardige veehouderij. Dat is een achterhaald debat want de wetenschap heeft allang vastgesteld wat de minimale vereisten zijn voor een dierwaardig bestaan. Daarom heeft Dier&Recht, samen met de andere lidorganisaties van de Dierencoalitie, een manifest gelanceerd. Het manifest vraagt de minister om de meest recente wetenschappelijke inzichten over wat dierwaardigheid inhoudt, op te nemen in de wet. Maar liefst 40 wetenschappers uit diverse disciplines, 40 bedrijven en organisaties en 32 duizend burgers steunen het manifest.

Vind je ook dat dieren in de veehouderij beter behandeld moeten worden? Dat ze recht hebben op goede voeding en een gezonde leefomgeving? En ben je het er ook mee eens dat dieren hun natuurlijke gedrag moeten kunnen vertonen? Steun de campagne! 

Deel deze campagne