Stop het gesleep met pasgeboren kalveren

15.314 mensen hebben getekend!

0
20.000

Ja, ik teken tegen langeafstandstransporten!

Er moet een einde komen aan het zinloze gesleep van piepjonge kalveren! Ik roep de Europese Commissie op transporten langer dan 8 uur te verbieden.

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Dier&Recht gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens, wij verstrekken deze niet aan derden. Wanneer je je telefoonnummer hebt ingevuld, kan het zijn dat we je telefonisch benaderen met de vraag ons verder te steunen. Als je dit niet op prijs stelt, stuur ons dan een e-mail op info@dierenrecht.nl.

Zojuist getekend

24 sec
Marjolein van nimwegen
4 min 18 sec
Anoniem
33 min 4 sec
Kim Zwicker
37 min 34 sec
Niëlle Kaart
42 min 13 sec
Carla Aijtink

Stop langeafstandstransporten met pasgeboren kalfjes

In Europa worden ieder jaar meer dan 1 miljoen kalveren van nog maar een paar weken oud in vrachtwagens geladen en over grote afstanden vervoerd. Ruim 800.000 van deze kalveren zijn bestemd voor de Nederlandse kalverhouderij. Hier worden ze binnen een jaar vetgemest en geslacht, waarna 95 procent van het kalfsvlees weer de grens overgaat naar buitenlandse kopers. Het zinloze gesleep met deze piepjonge dieren zorgt voor veel dierenleed.

Slecht bestand tegen transport

De kalfjes gaan op transport als ze twee à drie weken oud zijn. Op deze leeftijd zijn kalfjes nog afhankelijk van hun moeder. Ze eten nog geen vast voedsel, maar drinken enkel warme melk. Dit wordt niet gegeven tijdens het transport; vaak krijgen de kalveren zelfs geen water. En dat terwijl bijvoorbeeld de reis van Ierland naar Nederland wel 50 uur kan duren!

Tijdens het lange transport worden veel kalfjes ziek. Ze hebben op hun jonge leeftijd nog geen weerstand tegen alle ziektekiemen die hun soortgenoten van andere bedrijven met zich meedragen. Bij aankomst in Nederland zijn de kalfjes ernstig verzwakt, uitgehongerd en uitgedroogd.

Europese Commissie beslist over het lot van de kalveren

Onze landbouwminister Schouten is niet bevoegd om de import van buitenlandse kalveren te beperken. Dit komt doordat Europa een interne markt heeft en de regels voor het transport van dieren zijn vastgelegd in de Europese Transportverordening (1/2005). De Europese Commissie gaat deze Transportverordening binnenkort vernieuwen. Dit is dé kans om voorgoed een einde te maken aan deze langeafstandstransporten!

Tijd voor verandering!

Wil jij ook dat er voor deze piepjonge kalveren een einde komt aan de langeafstandstransporten? Roep de Europese Commissie op transporten langer dan 8 uur te verbieden! Teken nu de petitie en download de poster

Factsheet

(klik om te vergroten)

Kalvertransport factsheet

Campagnenieuws

Het Europees Parlement gaat onderzoek doen naar de structurele misstanden en overtredingen tijdens internationale diertransporten. Op dit moment worden de Europese regels niet goed nageleefd, wat tot ongelooflijk veel dierenleed leidt. Dier&Recht roept de Europese Commissie met een petitie op een einde te maken aan de langeafstandstransporten van pasgeboren kalveren.

Lees verder...

Om de enorme kalverhouderij in stand te houden importeert Nederland jaarlijks honderdduizenden kalveren uit heel Europa – vaak over lange afstanden. Hoe langer een transport duurt, hoe zwaarder het voor de kalfjes is. Dierenwelzijn is nauwelijks een factor. Dier&Recht pleit voor een volledige stop op langeafstandstransporten.

Lees verder...

Ieder jaar worden honderdduizenden kalfjes van slechts een paar weken oud in veewagens geladen. Hup, op transport naar kalvermesters in Nederland. Deze jonge dieren hebben veel behoefte aan rust en slaap. Des te meer omdat evenwicht bewaren in de rijdende wagens veel inspanning kost. Maar zie maar eens een comfortabel ligplekje te vinden in de overvolle vrachtwagen.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht