Help jij mee om het leed van kalfjes op tv te krijgen?

Aantal mensen dat we bereiken dankzij jullie donaties:
1.990.716 mensen
3 miljoen

Help jij mee om het leed van kalfjes op tv te krijgen?

Weinig mensen weten dat Nederlandse melkkoeien jaarlijks meer dan een miljoen kalfjes baren. Twee derde daarvan eindigt na een kort en ellendig leven in het slachthuis. Dit zijn de restkalfjes uit de zuivelindustrie; ze worden alleen maar verwekt om de melkproductie van hun moeder op gang te houden. De kalfjes worden vlak na de geboorte weggehaald bij hun moeder en twee weken later verkocht aan de vleesindustrie. Daar worden ze binnen een jaar vetgemest en geslacht na een treurig leven vol ziekte en pijn.

Dit leed mag niet langer verborgen blijven!

Met onze nieuwe tv-spot willen we zoveel mogelijk consumenten het onzichtbare leed achter zuivel laten zien. In de video informeert Kalvin - het gemiddelde kalf - op laagdrempelige wijze over het akelige lot van kalfjes uit de zuivelindustrie. We hopen dat mensen daardoor minder zuivel consumeren en vaker zullen kiezen voor plantaardige alternatieven.

De commercial met Kalvin wordt in juni uitgezonden op NPO 1, 2 en 3. We hebben een prachtig aanbod van de Ster waarmee we een week lang miljoenen mensen kunnen bereiken. Maar dat lukt niet zonder jouw hulp!

Help jij de kalfjes? Voor elke gedoneerde euro, zien 50 mensen de tv-spot!

Deel deze pagina