Gun alle eenden een waterbad

25.967 mensen hebben getekend!

0
25.000

Ja, ik teken nu voor zwemwater voor eenden!

Eenden zijn watervogels. Hun natuurlijke gedrag bestaat uit rondzwemmen, foerageren in het water, en zich onderdompelen om hun veren schoon te houden. Ik vind het van de gekke dat miljoenen eenden in Nederland geen zwemwater hebben! Ze slijten hun korte leven in dichte, propvolle stallen, rondscharrelend door stro, drinkend uit drinknippels.

Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan deze situatie. Daarom eis ik dat de regering alle eenden zwemwater geeft.

Lees hier de gehele petitietekst

Deze actie is afgelopen op dinsdag 5 september om 16:00 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de eenden?

Word donateur

Acht miljoen eenden mogen niet zwemmen

Jaarlijks brengen in Nederland acht miljoen eenden hun leven door zonder ooit water te zien. Ze kunnen niet zwemmen, zich nauwelijks wassen en hun hele leven gaat voorbij zonder dat ze zelfs maar een keer kopje onder kunnen gaan. Hun zwemvliezen blijven ongebruikt.

Van armoe rommelen ze dan maar wat in het stro van de gesloten stal waar ze verblijven, of in de veren van hun soortgenoten – die daardoor gewond kunnen raken. Hun verenpak wordt vies, hun ogen raken vervuild en hun neusgaten verstopt. En dat terwijl eenden normaal een groot deel van de dag bezig zijn met poetsen… Maar daar is wel water voor nodig!

Eenden zijn watervogels, wat duidelijk te zien is aan hun zwemvliezen en peddelvormige voeten. En watervogels hebben water nodig om gezond te blijven. Een eend zonder zwemwater is een ongelukkige eend. Gedrags- en welzijnsstudies hebben dat keer op keer aangetoond.

Het is hard nodig dat in de stallen waterbaden komen, waarin ze kunnen badderen en het liefst ook kunnen zwemmen. Badwater voor eenden is absoluut noodzakelijk voor hun welzijn.

Campagnenieuws

In 2017 voerden wij campagne voor staleenden. We riepen de overheid op om zwemwater voor eenden verplicht te stellen. Ruim 25.000 mensen tekenden onze petitie. Deze week geeft de sector gehoor aan de oproep: er wordt een proef gestart met dompelbadjes voor eenden!

Lees verder...

Bij het vangen van vleeseenden voor transport wordt op grote schaal de wet overtreden. Het welzijn van de eenden wordt ernstig aangetast, zo tonen undercoverbeelden van Animal Rights.

Lees verder...

De 26.000 handtekeningen zijn aangeboden met een actie door de grachten in Den Haag.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht