Stop de slacht van hoogzwangere dieren

15.127 mensen hebben getekend!

0
20.000

Ja, ik teken tegen de slacht van hoogzwangere dieren!

Het is ronduit walgelijk dat ieder jaar honderden bijna volgroeide dieren gruwelijk sterven in de buik van hun geslachte moeder. Ik roep minister Schouten op om een einde te maken aan deze walgelijke praktijken. Er moet een verbod komen op het slachten van landbouwhuisdieren zoals koeien, varkens, geiten en schapen in het laatste trimester van hun dracht!

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op 'verstuur'.

Dier&Recht gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens, wij verstrekken deze niet aan derden. Wanneer je je telefoonnummer hebt ingevuld, kan het zijn dat we je telefonisch benaderen met de vraag ons verder te steunen. Als je dit niet op prijs stelt, stuur ons dan een e-mail op info@dierenrecht.nl.

Zojuist getekend

12 min 32 sec
Anja Vos
1 uur 14 min
viviane broos
1 uur 16 min
wendy van Beeten
1 uur 31 min
Suzette Köpp
1 uur 56 min
E. Bornkamp

Stop de slacht van hoogzwangere dieren

Onze dierenarts Frederieke Schouten sprak deze week in het RTL Nieuws over de slacht van hoogzwangere dieren. Zo sterven er per week gemiddeld vier bijna volgroeide kalveren in de buik van hun moeder. Na het slachten van de moeder, stikken veel kalfjes door zuurstofgebrek in de baarmoeder. Soms komen er bij het opensnijden van de koeienbuik zelfs levensvatbare kalfjes naar buiten, die worden dan eveneens geslacht. Dier&Recht wil dat er een einde komt aan deze weerzinwekkende praktijken!

Transportverbod
Het is wettelijk verboden om koeien te transporteren die langer dan 8,5 maand zwanger zijn. Ondanks dit verbod worden er dagelijks hoogdrachtige koeien afgeleverd in slachthuizen. Dierenartsen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houden toezicht op de dieren die bij slachthuizen binnenkomen. Sinds 2014 zijn er slechts 58 boetes uitgeschreven, terwijl er 836 overtredingen zijn geconstateerd.

Slachtverbod
Dier&Recht pleit voor een slachtverbod voor hoogzwangere dieren vanaf het derde trimester van hun dracht. In de laatste maanden van de dracht is het zenuwstelsel van de ongeboren dieren al zo ver ontwikkeld dat ze pijn kunnen voelen. "De foetus reageert wanneer die geen zuurstof krijgt of door een slachtmes wordt geraakt", aldus Frederieke in het interview met RTL nieuws.

Zelfregulering
Minister van Landbouw Carola Schouten noemt de huidige situatie ‘onwenselijk’, maar ze ziet niets in een slachtverbod voor hoogzwangere dieren. Zij zet in op een betere voorlichting en administratie voor boeren. Dier&Recht vind het onacceptabel dat de minister zelfs bij deze gruwelijke misstanden blijft geloven in de volstrekt denkbeeldige zelfregulering van de markt. Wij eisen wettelijke maatregelen!

Teken de petitie
Vind jij het ook dat er een verbod moet komen op het slachten van hoogzwangere dieren? Teken de petitie!

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht