Stop de moordpartijen tijdens de avondklok!

972810000

9728

Nog voor de avondklok in werking trad, vroegen de Nederlandse jagers al om een ontheffing voor hun nachtelijke moordpartijen. En met succes. Terwijl alle sectoren zich gedwongen houden aan de avondklok, mogen jagers ’s avonds ongestoord de bossen in om hun hobby uit te oefenen: het afschieten van wilde dieren.

Heel Nederland zucht en steunt onder de zware coronamaatregelen. Daarbij wordt vooral de avondklok gezien als een uiterst strenge inperking van onze vrijheid. De meeste mensen begrijpen echter dat deze tijdelijke regels noodzakelijk zijn om de pandemie te beteugelen. De meeste mensen, maar jagers niet…

Coronadrukte in het bos

Jagers klagen al een tijdje dat het niet lukt om ‘voldoende’ zwijnen en vossen af te schieten. Bij gebrek aan andere uitjes gaan veel mensen in coronatijd de natuur in. Als gevolg van deze drukte vluchten wilde dieren steeds dieper de bossen in. Jagers balen ook van de drukte in de bossen, maar om een heel andere reden: dieren die zich verstoppen, kun je minder makkelijk doodschieten.

Valse voorwendselen

De jagerslobby noemt hun ‘werk’ essentieel. Ze doen graag alsof hun hobby een maatschappelijk doel dient. Zo moeten wilde zwijnen dood om een uitbraak van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. En vossen moeten dood om de weidevogels te beschermen die het zo moeilijk hebben. Het doden van dieren is voor jagers de beste oplossing voor elk probleem. Volstrekte waanzin want de varkenspest is alleen een probleem doordat boeren tienduizenden varkens op elkaar proppen in varkensfabrieken. En niet de vos, maar de intensieve landbouw is de belangrijkste oorzaak voor het verdwijnen van weidevogels.

Stop de ontheffing voor jagers!

Vind jij het ook onacceptabel dat jagers ontheffing krijgen van de avondklok om de nachtelijke bossen onveilig te maken voor wilde dieren? De dieren ervaren overdag al genoeg stress door de enorme toestroom van dagjesmensen. Teken de brandbrief en roep de provincies op om een einde te maken aan de nachtelijke moordpartijen.

Ja, ik teken voor een avondklok voor jagers! 

Ik vind het onacceptabel dat jagers ontheffing krijgen van de avondklok om wilde dieren af te schieten. Ik roep de provincies met klem op een einde te maken aan de nachtelijke moordpartijen.

Lees hier de volledige tekst

Brandbrief 'Stuur jagers naar huis tijdens de avondklok'

 

Geacht college van Gedeputeerde Staten, geachte leden van de Provinciale Staten,

Nederlandse jagers krijgen een ontheffing om tijdens de avondklok zwijnen en andere wilde dieren af te schieten. Dit terwijl andere sectoren zich noodgedwongen aan de avondklok moeten houden.

De jagerslobby noemt hun ‘werk’ essentieel. Zo moeten wilde zwijnen dood om een uitbraak van Afrikaanse varkenspest te voorkomen. En vossen moeten dood om de weidevogels te beschermen die het zo moeilijk hebben. Het doden van dieren is voor jagers de beste oplossing voor elk probleem. Volstrekte waanzin want de varkenspest is alleen een probleem doordat boeren tienduizenden varkens veel te dicht bij elkaar opsluiten in stallen. En niet de vos, maar de intensieve landbouw is de belangrijkste oorzaak voor het verdwijnen van weidevogels.

Volgens jagers lukt het al enige tijd niet om ‘voldoende’ zwijnen af te schieten. Bij gebrek aan andere uitjes gaan veel mensen in coronatijd de natuur in. Als gevolg van deze drukte vluchten wilde dieren steeds dieper de bossen in. Dit maakt het voor jagers moeilijk: verstopte dieren kun je minder makkelijk doodschieten.

Ik vind het volstrekt onacceptabel dat jagers ontheffing krijgen van de avondklok om de nachtelijke bossen onveilig te maken voor wilde dieren. De dieren lijden overdag al genoeg onder de toestroom van dagjesmensen. Ik roep u met klem op de ontheffing voor jagers te beëindigen.

Hoogachtend,

Voor- en achternaam (worden automatisch ingevuld)

Dier&Recht gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens, wij verstrekken deze niet aan derden. Wanneer je je telefoonnummer hebt ingevuld, kan het zijn dat we je telefonisch benaderen met de vraag ons verder te steunen. Als je dit niet op prijs stelt, stuur ons dan een e-mail op info@dierenrecht.nl.

Zojuist getekend

  • Anneke de Loos-Luik (1 week 5 dagen)
  • Ellen Stinkens (2 weken)
  • Anoniem (2 weken)
  • jana everts (2 weken 1 dag)
  • Vicente Boucherie (2 weken 1 dag)
Deel deze campagne