13.418 mensen hebben getekend!

0
15.000

Ja, ik teken voor een houdverbod voor dierverwaarlozers!

Ik wil dat langdurige dierverwaarlozers met spoed wordt verboden om nog dieren te houden. Duizenden dieren lijden hierdoor structureel en dat is onaanvaardbaar. Ik wil dat de minister daarom zo snel mogelijk ingrijpt om dit onnodige dierenleed te beëindigen.

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

5 uur 53 min
Hans Houtman
6 uur 12 min
Kim Stolting
8 uur 39 min
peter van helvoort
8 uur 58 min
Mark Heemsbergen
9 uur 7 min
S de Coo

Sluit de probleemstallen!

Magere kalfjes die niet bij te hoog opgehangen drinkbakken kunnen, koeien met ingescheurde klauwen vol maden, schapen die rondscharrelen tussen de ontbindende lichamen van kuddegenoten – inspecteurs van de NVWA treffen dergelijke misstanden steeds opnieuw aan bij zogenoemde ‘risicobedrijven’. Teken de petitie om dierverwaarlozers een houdverbod op te leggen!   

Structureel dierenleed
In Nederland zijn ongeveer 300 risicobedrijven. Op deze boerderijen is het structurele dierenleed vaak gigantisch. Toch grijpt de NVWA ondanks ernstige overtredingen zelden echt adequaat in. Een houdverbod of inbeslagname van dieren komt vrijwel nooit voor, zelfs niet bij herhaaldelijke ernstige overtredingen. 

Geen bescherming
Dat is onacceptabel. De overheid dient er immers voor te zorgen dat dieren beschermd worden en dat de wet wordt gehandhaafd. Dat kan door de NVWA meer bevoegdheden te geven voor inbeslagname van dieren en het opleggen van beroepsverboden, en door de NVWA de opdracht te geven deze bevoegdheden ook echt in praktijk te brengen. 

Geen handhaving
Dat gebeurt op dit moment veel te weinig. Op dit moment gaat 20 tot 25 procent van de inspectietijd van de NVWA naar slechts 1 procent van de veehouderijen. Dat levert volgens de inspecteur-generaal van de NVWA weinig tot niets op. Dier&Recht berekende dat bij 54 procent van de herinspecties de eerdere maatregelen geen verbetering hadden opgeleverd. Volgens de NVWA is “een enkele keer een houdverbod opgelegd”. 

Dieren de dupe
Dat is natuurlijk veel te weinig. Komen zaken voor de rechter, dan lijkt het belang van de veehouder vaak veel zwaarder te wegen dan de jarenlange verwaarlozing die de dieren ondergaan. Dus creperen de dieren bij boeren die structureel de wet overtreden en niet in staat zijn voor dieren te zorgen, onder toeziend ook van de NVWA die jarenlang gemiddeld twee keer per jaar op bezoek komt.

Teken de petitie
Duizenden creperende dieren op risicobedrijven hebben jouw hulp nodig. Teken de petitie en roep de minister op om de langdurige dierverwaarlozing eindelijk te beëindigen!

Bekijk hier de reportage van EenVandaag

 

 

Friesch Dagblad - Kritiek op NVWA om aanpak dierverwaarlozin
Nederlands Dagblad - ‘NVWA mist grip op aanpak dierverwaarlozing’
Barneveldse Krant - NVWA heel druk met 'probleemboeren'

Campagnenieuws

gevaarlijke huisvesting

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Tijdens 14 procent van de inspecties op risicobedrijven stonden de dieren in stallen die gevaarlijk voor ze waren. Dit is verboden.

Lees verder...

probleemstal

Een kwart van de inspectietijd van de NVWA gaat op aan een klein percentage probleembedrijven, die keer op keer de welzijnswetten overtreden. Het is zonde van de tijd en een schande voor de dieren. Dit moet anders!  

Lees verder...

Bij de NVWA zijn zo’n driehonderd veehouderijen bekend waar stelselmatig de welzijnswetten worden overtreden. Ondanks verscherpt toezicht wordt er nauwelijks opgetreden tegen de voortdurende misstanden op deze risicobedrijven.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht