Crowdfunding Stoppen met Zuivel-campagne

Crowdfunding Stoppen met Zuivel-campagne

Update: ons doel om € 25.000 op te halen is bereikt! Daardoor zijn de posters nu langer te zien in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Almere en Den Haag!

Deze week oordeelde de rechter dat wij één van de posters van onze Stoppen met Zuivel-campagne moeten verwijderen. Op die betreffende poster staat: 'Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed. Kalfjes worden direct na hun geboorte weggehaald bij hun moeder.' Volgens de rechter veroorzaakt dat inderdaad dierenleed, maar is onvoldoende aangetoond dat dit leed daadwerkelijk ‘ernstig’ is.

Een onbegrijpelijk oordeel dat wij gaan aanvechten in een hoger beroep. De rechtbank ging bovendien voorbij aan het leed dat een kalf ervaart doordat het moet opgroeien zonder moeder. Dat veroorzaakt, samen met de sociale isolatie, aantoonbare gezondheids- en gedragsproblemen bij kalfjes.

Doe mee, verleng de campagne!

In de tussentijd gaat onze postercampagne gewoon door! Sterker nog: door alle media-aandacht voor het onderwerp is dit een uitstekend moment om deze campagne te verlengen. De crowdfunding blijft nog lopen tot 7 september. Wie weet kunnen we nóg verder verlengen. Heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

Zo informeren we samen nog meer mensen over het dierenleed achter zuivel!

Ons doel: € 25.000

€ 26.547

De posters

Poster 1
Poster 2
Deel deze campagne