Wat is mijn leven waard?

28.946 mensen hebben getekend!

0
25.000

Ja, ik teken nu tegen het doodspuiten van gezonde kalfjes!

Kalfjes zijn intelligente en sociale dieren met een rijk gevoelsleven, maar in de vee-industrie worden ze behandeld als wegwerpartikelen. De Nederlandse melkveehouderij overschrijdt met het doodspuiten van 'overtollige' gezonde kalfjes iedere ethische grens!

Lees hier de volledige petitietekst

Deze actie is afgelopen op maandag 21 maart 2016 om 17.30 uur. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

De melkveesector heeft harde afspraken gemaakt om een einde te maken aan het doodspuiten van gezonde kalfjes.

Meer doen voor de kalfjes?

Word donateur

Stapels met dode kalfjes aangetroffen op veemarkt

Op verschillende verzamelplaatsen en de veemarkt in Leeuwarden zijn stapels met tientallen dode kalfjes aangetroffen. Deze gezonde kalveren kregen een dodelijke injectie, omdat ze iets te licht waren voor hun leeftijd en daarom niet werden afgenomen.

Het is een publiek geheim dat kalfjes uit de melkveehouderij soms om economische redenen worden afgemaakt. Het gaat vooral om kalfjes die voor hun leeftijd licht van gewicht zijn. Het bijvoeren van deze kalfjes kost te veel geld. Bij de verzamelplaats voor kalveren staat een weegschaal. Geeft de weegschaal een te laag gewicht aan, dan wordt het kalfje niet afgenomen, maar afgemaakt.

De laatste weken zijn er steeds meer geluiden dat aan dierenartsen wordt gevraagd om gezonde kalveren te euthanaseren. Door het wegvallen van het melkquotum is er op de kalvermarkt een overschot ontstaan aan kalfjes. Ondertussen worden er wel gewoon honderdduizenden kalveren geïmporteerd, zelfs uit verre landen als Litouwen en Polen. Het euthanaseren van gezonde kalfjes moet zo snel mogelijk stoppen, voordat het nog verder uit de hand loopt!

Brabants Dagblad - Kalveroverschot door groei melkveehouderij

Campagnenieuws

‘Nederland draait op zuivel’, zo heet het nieuwe charmeoffensief van de Nederlandse zuivelsector. In het campagnebeeld grazen koeien in een frisgroene wei en vliegt een luchtballon in de vorm van een opgeblazen uier door de blauwe lucht. Met een koe in het mandje eronder. Wij worden een beetje misselijk van deze greenwashing.

Lees verder...

kalf in de wei

Een melkveehoudster uit Zwolle laat zien dat het prima kan: met wat extra zorg en veel aandacht zorgt ze ervoor dat er bij haar geen kalfjes hoeven te sneuvelen.

Lees verder...

Kalfje op stro

Goed nieuws! In reactie op de maatschappelijke onrust presenteerde de melkveesector gisteren een plan om een einde te maken aan het doodspuiten van lichte maar verder gezonde kalfjes.

Lees verder...

Dierenrecht.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Dier&Recht