Zoon van BZV-boer Olke doet aan plezierjacht

Jacht
Piepvandaag.nl

De zoon van BZV-boer Olke heeft een, hoe zullen we het noemen, bijzondere hobby. Of het nu gaat om vogels, herten, zwijnen of een coyote; de 13-jarige jongen schiet ze met veel plezier af, zo meldt Piepvandaag.nl.

In een van zijn berichten poseert hij zelfs met een dier dat verdacht veel lijkt op een dode hond. Boer Olke en zijn kinderen wonen in Texas (VS). De openbaar geplaatste posts op Facebook, waarin de jongen pronkt met zijn jachtbuit, beginnen in 2009. Trots staat hij daar, als ongeveer 6-jarige, op de foto met een dode duifen een kanjer van een luchtbuks. In de commentaren zegt hij dat het ‘geweldig is om vogels te doden’. De afkeurende opmerkingen van enkele Facebookvrienden doen hem ogenschijnlijk niets.

Op een andere foto poseert hij naast de levenloze lichamen van twee prachtige herten.

Beeld: piepvandaag.nl

Het plezier waarmee de tiener te kennen geeft dieren dood te maken is ronduit schokkend, en hij krijgt weinig tegengas van zijn vrienden op Facebook. Maar wanneer hij trots poseert met een jachtbuit die sprekend op een hond lijkt komen er wel wat vragen boven. Op de vraag of het een hond is zegt hij dat het een kruising is tussen een wilde hond een een coyote. Niet dat dat veel uitmaakt: ,,It's still cool."

Beeld: piepvandaag.nl

Boer Zoekt Vrouw in opspraak

De opnames van het seizoen met Olke en zijn kinderen zijn nog niet afgelopen, en toch is het al de tweede keer dat het programma in opspraak raakt. In september bleek dat een collega van Olke, boer David, in Roemenië een megastal met tienduizenden varkens aan het opzetten is. De zusterorganisatie van Dier&Recht, Varkens in Nood, begon daarop een veelbesproken brievenactie, waarin ze David vragen om zijn plannen te herzien. 

Het rumoer doet het toch al wankelende imago van het programma geen goed. In plaats van de zoektocht naar ware liefde lijkt dit jaar vooral dierenleed centraal te staan. 

Deel dit artikel