Willem wil wel, nu jij nog!

asielhond Willem
Woont de lieve, zachtaardige en knappe Willem straks bij jou?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Willem!

Willem is een kruising van een jachthond en een Australische herder, en 1,5 jaar oud. Door zijn vorige eigenaar werd hij niet goed verzorgd. Uiteindelijk werd Willem er weggehaald en naar een gastgezin gebracht.

Willem is graag buiten

In het gastgezin zien ze Willem iedere dag groeien. Hij vindt harde geluiden nog spannend, maar is aan veel andere zaken al helemaal gewend. Zo kan hij heerlijk op de bank liggen te knuffelen en te snurken terwijl het gezinsleven om hem heen doorgaat.

Willem vindt het buiten minder spannend dan binnen. Wandelen aan de lijn doet Willem dan ook erg goed. Hij houdt ervan om zijn neus te gebruiken, maar let ook goed op zijn baasje.

asielhond Willem
Willem gebruikt buiten graag zijn neus.

Willem zoekt stabiel hondenmaatje

Willem wordt alleen geplaatst in een huis waar al een andere hond woont. Van een stabiele hond – een teef of gecastreerde reu (op een niet-gecastreerde reu reageert Willem minder goed) – kan Willem veel leren.

Willem is een geschikte kandidaat om naar een hondencursus of speurlessen te gaan. Hier zal hij (nóg) meer zelfvertrouwen opbouwen. Ook is het goed voor de vertrouwensband tussen hem en zijn nieuwe baasje.

Heb jij een plekje vrij voor Willem?

Heb jij een stabiele hond in huis en nog een plekje vrij voor de lieve, zachtaardige en knappe Willem? Neem dan contact op met Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek via docalmelo@dierenbescherming.nl.

asielhond Willem
Willem vindt het heerlijk om te knuffelen.
Deel dit artikel