Wilde Willow zoekt rust en begeleiding

Willow
Willow is een lief maar erg verlegen en angstig meisje dat graag op een rustige plek komt te wonen.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Willow!

Een angstig diertje

Willow ziet er een beetje uit als een vos en helaas lijkt haar gedrag ook wel wat op dat van een ‘wild’ dier. Ze is namelijk nogal schuw en angstig. Ze is weinig gewend en daardoor is bijna alles erg spannend. Denk aan auto's, fietsers, scooters, een hard geluid etc.

Wat Willow wil:

We zoeken voor haar dus een huisje ergens achteraf met weinig prikkels. Een stedelijke omgeving of drukke woonwijk is voor haar geen goede locatie. Omdat ze zo angstig is, kan ze niet los lopen. Om diezelfde reden plaatsen we haar ook niet met jonge kinderen: Willow woont liever in een rustig en voorspelbaar huishouden.

Omdat ze het buiten zo spannend vond, was Willow niet zindelijk toen ze bij ons kwam. Nu ze wat langer bij ons is, gaat dit al een stuk beter. Toch is dit wel iets voor een nieuw baasje om rekening mee te houden.

Willow 2
 

Wat je moet weten over Willow

Wanneer je Willow ontmoet, zal ze je niet enthousiast begroeten maar je vooral erg spannend vinden. Wanneer ze je eenmaal kent is ze zichtbaar blij om je te zien en kan ze ook wel genieten van een kroelsessie. Willow kan binnen soms best nerveus zijn. Buiten krijgt ze langzaam meer zelfvertrouwen en durft ze steeds beter mee te lopen (nu ze gewend raakt aan de omgeving).

Kortom, Willow is een lief maar erg verlegen en angstig meisje dat graag op een rustige plek komt te wonen. Bij voorkeur met mensen die haar geduldig begeleiden en laten zien dat het allemaal niet zo spannend is. Ben jij het nieuwe baasje dat Willow zelfvertrouwen geeft? Stuur dan snel een mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf, gezinssamenstelling, werksituatie, woonsituatie inclusief foto/omschrijving van de buitenruimte, woonplaats, telefoonnummer, ervaring en wensen naar doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl . Wie weet kun je een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking met deze lieverd.

Asiel

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Markenburgweg 1
3202 LH Spijkenisse
Tel.: 088-3437130
E-mail: doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl

willow3

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)