Wie geeft energieke Ceesie een avontuurlijk leven?

asielhond Ceesie
Ceesie is vrolijk en wild. Past hij goed bij jouw actieve levensstijl?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Ceesie!

Ceesie is een reu van ongeveer anderhalf jaar oud. Hij is als zwerver het asiel binnengekomen, dus van zijn achtergrond is helaas niets bekend.

Wild en speels

Deze vrolijke, assertieve man is zeer energiek. Dit is iets wat bij zijn leeftijd hoort, maar ook duidelijk in zijn aard zit. Ceesie is erg enthousiast naar mensen en andere honden. Hij raakt wel snel overprikkeld en verliest dan zijn beheersing. Het spelen gaat dan zó wild, dat het door anderen als vervelend ervaren kan worden.

asielhond Ceesie
Ceesie is soms zó enthousiast dat het spelen er te wild aan toegaat. 

Ceesie heeft grenzen nodig

Het is belangrijk Ceesie duidelijke grenzen te geven. Een baas met hondenervaring zal hem in de juiste banen kunnen leiden. Ceesie is jong, leergierig en slim, en gaat er daarom graag op uit. Een nieuwe baas kan hem van alles leren. Zo zou speuren goed zijn om zijn jachtbehoefte te doseren en te controleren. Buiten gaat Ceesie namelijk snel in de jachtmodus. Hij kan hierom ook niet zomaar loslopen. 

Alleen thuis blijven is moeilijk

Zijn nieuwe baasje moet ook begripvol en geduldig zijn bij het oefenen van het alleen (thuis) zijn. De stress die Ceesie ervaart, maakt hem een meester in ontsnappen. Eventueel kan het samenwonen met een andere – zeer stabiele – hond uitkomst bieden.

Ceesie wordt niet bij katten, kinderen of kleinere honden geplaatst. Hij is gebaat bij baasjes met ervaring en een actieve levensstijl.

Kennismaken met kanjer Ceesie?

Bij interesse in Ceesie kun je het aanvraagformulier van Dierenasiel Zuidwolde invullen en mailen naar dierenasiel.zuidwolde@dierenbescherming.nl.

asielhond Ceesie
Ga eropuit met actieve Ceesie!
Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)

n