Wendy zoekt een vriend voor het leven

asielhond Wendy zoekt een vriend voor het leven

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Wendy! 

Wendy is een lieve maar bange podenco van ongeveer acht jaar oud.

Wendy is een knuffelbeest

Wendy knuffelt als geen ander en is graag bij mensen in de buurt. Ze heeft een onzeker karakter. Zo is ze is niet graag alleen thuis. Er kan met een voorzichtige opbouw aan haar verlatingsangst gewerkt worden, maar vooralsnog zal ze je luidkeels naroepen wanneer je vertrekt. Het zal even duren voordat ze aan haar nieuwe omstandigheden gewend is, dus een liefdevolle omgang en een positieve training van een baas met ervaring met angstige honden is zeer belangrijk.

Wendy is leergierig

Wendy houdt van eten en zal een positieve training daarom snel oppikken. Ze is nog erg angstig in de auto, maar dit kan door training minder worden. Het werkt in ieder geval goed als ze voor een autorit lekker veel gerend heeft.

asielhond Wendy zoekt een vriend voor het leven
Wendy is heel actief: ze rent graag en hard!

Wendy is een actieveling

Wendy rent graag en hard! Samen fietsen of skeeleren kan met haar heel goed. Ze gedraagt zich heel netjes aan de lijn en hapt niet naar hardlopers of fietsers. Andere honden vindt Wendy daarentegen wel heel spannend en ze negeert hen dan ook het liefst. Het is belangrijk dat ze hiervoor de ruimte krijgt.

Tot slot: ze vindt het heerlijk om met spullen rond te sjouwen. Laat dus geen waardevolle dingen slingeren! Wendy vind het veel te leuk hiermee aan de haal te gaan.

Nieuwsgierig geworden?

Zie jij vriendschap sluiten met Wendy als een uitdaging? Stuur dan een e-mail naar info@dierenasieltiel.nl en vertel hierin of je ervaring hebt met (angstige) honden, of Wendy vaak alleen thuis gaat zijn en hoe groot je huishouden is.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)