Waakse Vera zoekt rustig huis

Waakse Vera zoekt rustig huis
Dit is Vera, een kleine middelmaat hond (formaat beagle) van zo'n vijf jaar oud.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Vera!

Wie is Vera?

Vera is twee jaar geleden uit Griekenland naar Nederland gekomen. Ze heeft al twee verschillende baasjes gehad, het zit haar wat dat betreft niet mee. Jammer, want ze is een vrolijke hond. Vera houdt van knuffelen en wandelen. En ze houdt van eten en snoepjes! Dat eten beschermt ze dan ook goed, helaas. De baknijd is waarschijnlijk een overblijfsel van haar leven op straat in Griekenland waar ze haar kostje bij elkaar moest scharrelen.

Andere dieren

Met andere honden heeft Vera over het algemeen geen probleem. Als ze enthousiast is kwispelt niet alleen haar staart, maar danst haar hele lijf mee van vrolijkheid. Maar, katten zijn een absolute no go.

Andere mensen

Hoe meer Vera zich in huis op haar gemak voelt, hoe waakser ze zit gaat gedragen. Vooral naar visite toe; ze wil haar eigen roedel beschermen. Dit valt voor een deel op te lossen als je Vera mee naar buiten neemt om het bezoek op te halen, en vervolgens samen naar binnen te gaan.

Vera zoekt een huisje waar rust heerst. Waar ze niks hoeft te delen met andere huisdieren of kinderen. Ze zoekt een baas die haar de tijd geeft om te wennen maar wel de touwtjes in handen heeft. En die haar helpt het vertrouwen te vinden in een nieuwe thuissituatie.

Zie jij jezelf al met Vera samenwonen? Neem dan contact op met Dierenasiel Zeeuwsch-Vlaanderen via 0115-613841.

asielhond Vera
Vera is een vrolijke hond. Ze houdt van knuffelen, wandelen en eten.
Deel dit artikel