Vrolijke reus Yuri zoekt standvastige leiding

asielhond Yuri
Yuri is altijd vrolijk, blij en vriendelijk.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Yuri!

Yuri is een grote, vriendelijke lobbes van vier jaar oud. Hij is dol op aandacht en spelletjes en een echte schat, maar heeft ook een stevige baas nodig.

Wie Yuri is

Yuri is groot, maar heeft dat zelf niet in de gaten. Voor je het weet lig je op de grond als hij je enthousiast begroet. Yuri is altijd vrolijk, blij en vriendelijk. Het is een slimme deugniet die deuren kan openen en stiekem eten van het aanrecht pikt (daar hoeft hij met zijn formaat weinig moeite voor te doen).

Yuri vindt het leuk om achter katten aan te gaan. Aan andere reuen laat Yuri graag weten dat hij de baas is. Hij doet dit niet altijd op een vriendelijke manier en met zijn grote formaat is dit een lastige combinatie. Yuri kan daarom het best alleen loslopen als er geen andere dieren in de buurt zijn.

Wat Yuri nodig heeft

Zijn vorige baas heeft afstand van Yuri gedaan omdat hij niet alleen kan zijn. Hij wordt direct onrustig en begint te huilen (maar maakt niks kapot). Langer alleen zijn kan hij natuurlijk wel leren, maar dat moet net als bij een pup langzaam worden opgebouwd. Op die manier kan Yuri het vertrouwen krijgen dat de baas terugkomt.

Een andere hond in huis lost het probleem ook op, dan voelt hij zich niet meer alleen. Echter heeft Yuri de neiging zich dominant te gedragen naar zijn roedelgenoten (zowel mens als hond). Daarom zoekt het asiel een baas met ervaring, die weet hoe je om moet gaan met een zelfverzekerde hond.

Nieuwsgierig geworden naar Yuri?

Hou jij van grote honden? En weet je hoe je op een zachtaardige, geduldige en doortastende manier leidinggeeft? Neem dan snel contact op met Dierenasiel Tiel via info@dierenasieltiel.nl en wie weet is deze knappe, indrukwekkende, goedmoedige reus binnenkort jouw nieuwe beste vriend.

asielhond Yuri
Yuri is een grote, vriendelijke lobbes, maar heeft standvastige leiding nodig. Het asiel zoekt een baas met ervaring!
Deel dit artikel