Speelse Felice zoekt rustige, sterke baas

Jachthond Felice
Felice is ongeveer vier jaar oud en waarschijnlijk een Podenco-mix. Dat hij een jachthond is, is zeker!

In de dierenasiels en opvanggezinnen zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Felice!

Toen Felice bijna een jaar was werd hij in Portugal van de straat gered. In Nederland kwam hij te wonen bij twee mensen en hond Maël. Onlangs is één van zijn baasjes overleden. Voor het andere baasje zijn twee honden teveel. Felice is nu op zoek naar een baasje dat ervaren is met honden en hem wat extra aandacht kan geven. 

Een echte jager

Zowel katten als konijnen ziet Felice als prooien waarop gejaagd moet worden. Daarom kan hij niet loslopen. In de landelijke omgeving waar Felice nu woont (gemeente Stadkanaal), kan hij in de goed afgezette tuin wel loslopen. Aan de lijn loopt hij rustig, tenzij hij een kat ziet. Wellicht dat gehoorzaamheidstraining hier nog wat kan helpen.

Wanneer Felice door een wat sterker persoon op de fiets wordt uitgelaten, kan hij lekker rennen. Dat doet hij graag!

Jachthond Felice
Felice is een speelse hond die graag rent. In huis is hij rustig.

Het perfecte huis voor Felice

Felice is lief voor mensen en andere honden, maar niet voor katten. Hij is speels, slim en leert snel. In huis is Felice rustig. Hij is geen kleine kinderen gewend en wat schrikachtig voor (harde) geluiden en drukte. Dus in een gezin met jonge kinderen wordt hij niet geplaatst. Zijn huidige baasje merkt dat Felice vooral vooruitgang boekt als er met duidelijke, maar rustige en zachte stem tegen hem gepraat wordt. Consequent zijn en geduld hebben werpt z’n vruchten af. 

Wil jij Felice leren kennen?

Woon jij in een landelijke omgeving met een afgesloten tuin? Heb je ervaring met jachthonden en een rustige stem? En ben je sterk genoeg om met een hond te fietsen? Dan maakt Felice graag kennis met jou!

Om Felice een bezoek te brengen of om nog meer over hem te horen, kun je mailen naar: melissemers@gmail.com.

Deel dit artikel