Soap zoekt warm bad

soap 1
Soap zoekt een actieve, sportieve baas met genoeg tijd om samen bezig te zijn

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Soap!

Deze enthousiaste, speelse, slimme hond heet Soap. Hij is een 5 maanden oude kruising tussen een herder en een Austalian shepherd. Soap is door zijn baasjes naar de opvang gebracht omdat ze te weinig tijd voor hem hebben. Daar moeten we wat aan doen!

Een echte mensenhond

Soap is naar mensen een vriendelijke, sociale hond. Hij vind iedereen aardig en is niet eenkennig. Ook is hij ontzettend slim en leert hij snel. Hij kent de basiscommando's al een beetje en zoekt dan ook een baasje om cursussen of gehoorzaamheid mee te doen. Zoals elke echte herder is hij gek op samenwerken!

Een hondenvriend in de maak

Soap kan soms blaffen als hij een andere hond ziet, maar als hij mag snuffelen is dit al snel over. Dan wil hij namelijk het liefst spelen en rennen! Het is van belang hem hier in de begeleiden als nieuwe baas – hij is jong en kan het blaffen nog heel goed afleren!

soap 2

Meer dan alleen een wandelhond

Soap is ontzettend speels en hij houdt ervan om bezig te zijn. Alleen wandelen is niet voldoende voor deze hond; hij heeft uitdaging nodig. Soap heeft bij zijn vorige eigenaar ook samengeleefd met katten. Met hen wil hij spelen en rennen – niet alle katten zullen dit op prijs stellen! Het belangrijkste aandachtspunt in zijn opvoeding: Soap kan niet goed tegen alleen zijn en maakt dat duidelijk door iets te slopen. Met de juiste begeleiding kun je deze jongen dat heel goed afleren!

Wat zoeken we voor deze mooie man? Een actieve, sportieve baas met genoeg tijd. Iemand die net als Soap graag bezig is en dan natuurlijk het liefst met de hond. Bij voorkeur mensen met een grote tuin of buitenruimte,  die van flinke honden houden. Een baas met energie voor tien en een gezonde dosis ervaring met honden!

Herken jij jezelf hierin? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born

Deel dit artikel