Schuchtere Sid zoekt liefde!

asielkat Sid
Sid is een schuwe kater en hoopt op goede ervaringen bij een nieuw baasje.

In de dierenasiels zitten heel veel leuke katten. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Sid!

Als zwerver gevonden

Sid leefde maanden op straat. Het lukte maar niet om hem te pakken te krijgen. Hij hield zich schuil en werd behoorlijk uitgedaagd door de katers in de buurt. Hij zocht in het vuilnis naar eten. Het was duidelijk dat hij dakloos was. Uiteindelijk is Sid in een vangkooi gelopen en kon hij naar het asiel gebracht worden.

Een schuwe kater

Sid is in goede handen in het asiel, maar dat beseft hij zelf nog niet. Hij vindt het wel fijn dat hij niet meer hoeft te scharrelen voor zijn eten, maar verder verwacht hij van de mens niet veel goeds. Het is belangrijk dat zijn nieuwe baasje hem veel vertrouwen geeft. Er wordt daarom gezocht naar een baasje met ervaring met schuwe katten.

Inmiddels heeft Sid ontdekt dat het best fijn is om geaaid te worden. Als je rustig bij hem gaat zitten, komt hij langzaam naar je toe om een kopje te geven. Er is vooruitgang, en met een geschikte baas misschien wel sneller dan gedacht.

asielkat Sid
Als je Sid rustig benadert, wil hij wel eens een kopje geven.

Wie zoekt Sid precies?

Sid zoekt iemand met geduld en doorzettingsvermogen. Iemand die weet dat het vertrouwen niet in een dag geregeld is. En ook niet in een week of een maand. Eerst moet hij wennen aan je aanwezigheid en stem. Vaste routines zijn belangrijk, zodat het leven voorspelbaar is. Dat vinden schuwe katten als Sid fijn. Daar groeit hun zelfvertrouwen van.

Sid wordt niet geplaatst in een gezin met kinderen, honden of andere katten.

Zie jij het zitten met Sid?

Het is een lang traject, maar je zult uiteindelijk wel beloond worden. Durf jij het aan met Sid? Neem dan contact op met Dierenasiel Utrecht via 030-251 45 42.

asielkat Sid
Win jij het vertrouwen van Sid?
Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)