Mag Aslan eindelijk mee naar huis?

asielhond Aslan
Aslan is een jonge hond die nog veel kan leren. Zie jij het zitten om met hem aan de slag te gaan?

In de dierenasiels zitten heel veel leuke honden. Eens per maand zetten we er een in het zonnetje. Deze maand: Aslan!

Dit is Aslan. Een herderkruising van 1,5 jaar oud. Hij is een verlegen maar lieve hond. Geef jij hem de tijd om uit zijn schulp te kruipen?

Prikkelgevoelig

Aslan gedijt het beste in een rustige omgeving. Als je hem zachtaardig en vriendelijk behandelt, bloeit hij helemaal op. Aslan heeft bijzondere eigenschappen voor een herder: hij is namelijk erg op zichzelf en trekt zich vaak van niets of niemand wat aan.

Jonge hond

Aslan houdt van lekkers en is daarmee goed te trainen. En dat is nodig: hij springt tegen mensen op, blaft veel en kan alleen loslopen in een omheind gebied, anders kan hij zomaar zelfstandig op avontuur gaan. Kortom, Aslan is een jonge hond die nog veel kan leren.

Hij kan goed samen met andere honden, mee in de auto en (een tijdje) alleen thuisblijven.

Niet agressief, maar soms wel angstig

Het vorige baasje van Aslan heeft afstand van hem gedaan omdat hij een familielid had gebeten. De stressvolle thuissituatie van Aslan kan het bijtincident enigszins verklaren. Na een gedragstest en een lange observatieperiode ziet het asiel geen agressie bij hem. Alleen naar vreemden (vooral mannen) is hij wantrouwend en bij plotselinge geluiden is hij angstig.

Nieuwsgierig naar Aslan?

Aslan leert je graag rustig kennen om te beoordelen of je te vertrouwen bent. Hij is op zoek naar een baas die ervaring heeft met herders. Zie jij het zitten om flink met Aslan aan de slag te gaan? Woon je in een rustige omgeving en heb je een actieve levensstijl? Dan kan Aslan bij jou opgroeien tot een geweldige vriend.

Neem contact op met Streekdierentehuis Louter Bloemen in Dordrecht via 078-6137902 of info@louterbloemen.nl.

asielhond Aslan
Aslan is een herderkruising van 1,5 jaar oud.
Deel dit artikel