Landbouwminister Schouten uitgeroepen tot Dierenverschrikker van 2018

Dierenverschrikker Carola Schouten

Ruim 10.000 mensen brachten hun stem uit in de jaarlijkse verkiezing van Dier&Recht. Ruim 35 procent van de deelnemers heeft daarbij gestemd op landbouwminister Carola Schouten.

Verkiezing tot dierenverschrikker van het jaar

Ieder jaar nomineert Dier&Recht vijf Nederlandse personen en organisaties die het leven van dieren sterk negatief hebben beïnvloed. Met 35 procent van de stemmen is de landbouwminister dit jaar verkozen tot de grootste veroorzaker van dierenleed.

En de winnaar is…

Carola Schouten bleek het afgelopen jaar als eindverantwoordelijke op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit niet in staat om daadkrachtige maatregelen te nemen op zeer urgente en gevoelige dossiers als stalbranden, fraude met mest, misstanden in slachterijen en klimaatverandering door de vee-industrie. Hoewel de schandalen in de vee-industrie zich opstapelen, blijft minister Schouten van mening dat de sector de problemen zelf moet oplossen. Sinds zij minister is, stemt haar ChristenUnie in minder dan 5 procent van de gevallen vóór dierenwelzijn; in de vorige regeerperiode was dat nog 45 procent.

Resultaten Dierenverschrikker 2018

Het overzicht van het percentage stemmen per genomineerde ziet eruit als volgt:

35% - Landbouwminister Carola Schouten

28% - Kalvermester Van Drie

20% - ING Bank

15% - Stichting Paardenmarkt Hedel

02% - H&M

De overige genomineerden gaan zeker niet vrijuit. Ook Kalvermester Van Drie, ING Bank, de Stichting Paardenmarkt Hedel en kledingconcern H&M hebben vanwege hun dieronvriendelijke praktijken de nodige stemmen in de wacht gesleept.

Van Drie

Het verdienmodel van de grootste kalvermester van Europa: het dierenleed is voor de kalfjes, het kalfsvlees is voor het buitenland, de mestvervuiling voor Nederland en de winst is voor Van Drie.

ING Bank

Ondanks alle stalbranden en vleesschandalen blijft ING Bank schaamteloos investeren in onveilige megastallen, veetransporten en vleesverwerkers vol structureel dierenleed.

Stichting Paardenmarkt Hedel

De paardenmarkt in Hedel kenmerkt zich door overvolle transportwagens, hardhandige handelaren en paniekerige paarden die langdurig vaststaan naast een lawaaiige kermis vol aangeschoten feestpubliek.

H&M

H&M blijft tegen beter weten in kortsnuitige honden afbeelden op kledingstukken. Het bedrijf draagt hiermee bewust bij aan de groeiende populariteit van honden die ernstig lijden onder hun extreme uiterlijke kenmerken.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Miljoenen dieren hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de dieren

Nee, bedankt (ik ben al donateur)